BEKENDMAKING BESCHIKKING WET GELUIDHINDER

Logo Zwolle

HOGERE GRENSWAARDEN

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend:

Op 21 juni 2016 heeft de Gemeente Zwolle een verzoek tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ontvangen. Dit verzoek heeft betrekking op de voorbereiding van het bestemmingsplan Kamperpoort Harm Smeengekade 18 en 20.

De ontheffing is een gevolg van de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai ten gevolge van het wegverkeer op de Harm Smeengekade en de A28. De maximale ontheffingswaarde uit de Wet geluidhinder van 53 dB (buitenstedelijke wegen) en 63 dB (binnenstedelijke wegen) wordt niet overschreden.

Er wordt een hogere waarde toegekend voor van 62 dB (Lden) voor de nieuw te bouwen woningen kloostercomplex (Begijnehof) en de Harm Smeengekade 18 (De Keersluis). Het maximaal toegestane binnenniveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woningen zal de 33 dB (Lden) niet overschrijden.

Mogelijkheden tot inzien:

De beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder met ter zake zijnde stukken liggen van 29 december 2016 tot en met 8 februari 2017ter inzage in het Informatiecentrum (zie rubriek ‘Openingstijden en telefoonnummers’ in de blauwe kolom). De beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

Geen beroep bij de administratieve rechter kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De beroepstermijn voor dit besluit begint gelijktijdig met de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘ Kamperpoort Harm Smeengekade 18 en 20 ’.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingebracht.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven