Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 - 2 (Veldstraat 4), Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 21 december 2016 het bestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 - 2 (Veldstraat 4) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Veldstraat en aan de westzijde bij een ondergeschikt pad naar de Sint Jacobslaan. De planlocatie ligt verscholen achter de bebouwing aan de Sint Jacobslaan en de Akkerlaan. Het plangebied grenst aan de zuidzijde aan een supermarktgebouw.

De directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wens om levensloopgeschikte appartementen in het bestaande gebouw en nieuwbouwwoningen op het voormalige schoolterrein Veldstraat 4 te realiseren. In totaal gaat het om 18 appartementen/woningen. Om bovenstaande mogelijk te maken is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor de wijziging wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken, liggen van donderdag 29 december 2016 tot en met donderdag 9 februari 2017 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BPa2002-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BPa2002-/NL.IMRO.0268.BPa2002-VG01

Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken als pdf bestanden te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 30 december 2016 tot en met donderdag 9 februari 2017 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijziging die door de Raad is aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage), dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking totdat, op het verzoek is beslist.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer.

Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven