Bestemmingsplan “Fregat 2016” gewijzigd vastgesteld en besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. De gemeenteraad van Brielle heeft bij besluit van 13 december 2016 het bestemmingsplan “Fregat 2016” gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan is vanaf 30 december 2016 raadpleegbaar bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (van 8:00 tot 12:30 uur), aan het Slagveld 36. Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.brielle.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie aan het Fregat te Brielle tussen de Reede en de G.J. van den Boogerdweg. De onderhavige gronden hebben in het vigerende bestemmingsplan “Fregat” de bestemming ‘Wonen’ voor 81 appartementen verdeeld over drie gebouwen. Met dit bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van maximaal dertig woningen mogelijk gemaakt, bestaande uit zeventien aaneengebouwde rijwoningen, negen beneden-bovenwoningen en vier levensloopbestendige woningen.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld op de volgende onderdelen: op de verbeelding is een minimale vergroting van de bouwvlakken opgenomen en in de regels, artikel 9 (algemene bouwregels) is in de tabel expliciet ‘van bouwwerken voor (ondergrondse) energie en warmtevoorzieningen’ opgenomen.

Hogere waarden

Voor een aantal woningen wordt de voorkeurswaarde voor het wegverkeerslawaai van de G.J. van den Boogerdweg overschreden. De ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting wordt niet overschreden. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders van Brielle bij besluit van 13 december 2016 hogere grenswaarden vastgesteld.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van zes weken van terinzagelegging (beroepstermijn van 30 december 2016 tot en met 9 februari 2017) tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 10 februari 2017. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven