Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Mollenburg’, besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan, en besluit hogere geluidgrenswaarden.

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 8 december 2016 heeft besloten:

  • -

    het bestemmingsplan ‘Mollenburg’ met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2015156-4001 gewijzigd heeft vastgesteld.

  • -

    ten behoeve van het bestemmingsplan “Mollenburg ” geen exploitatieplan vast te stellen.

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op grond van de Wet geluidhinder op 22 november 2016 het besluit hogere geluidgrenswaarden ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van woensdag 27 december 2016 tot en met dinsdag 7 februari 2017 voor een ieder ter inzage ligt.

Begrenzing en ligging plangebied

Het bestemmingsplan Mollenburg wordt globaal begrensd door:

  • noordzijde: de Rijksweg A15 en de Sportlaan

  • oostzijde: de Mollenburgseweg

  • zuidzijde: de Schutskooi en de dokter Hiemstralaan

  • westzijde: de dokter Schöyerstraat

Doelstelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 140 -175 woningen in het gebied, die in vier fases worden gerealiseerd

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn vermeld in de nota van zienswijzen, die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere geluidgrenswaarden liggen vanaf woensdag 27 december 2016 tot en met dinsdag 7 februari 2017 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn ook digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Mollenburg” staat een rechtstreekse link naar het digitale bestemmingsplan en het besluit op de landelijke voorziening.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en/of het besluit hogere grensgrenswaarden. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouderskenbaar hebben gemaakt;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Inhoud beroepschrift

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en het besluit niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 05. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl.

Gorinchem, 23 december 2016.

Naar boven