Kennisgeving van de Minister van Economische Zaken inzake consultatie en openbare voorbereidingsprocedure veiling vergunning digitale ethertelevisie

Voorgenomen veiling

Op 1 februari 2017 loopt de vergunning voor commerciële digitale ethertelevisie, verleend aan Digitenne Holding B.V., af. De Minister van Economische zaken is voornemens om deze opnieuw te verdelen. Hiertoe worden de volgende ontwerpbesluiten respectievelijk voorbereid overeenkomstig de uniforme voorbereidingsprocedure, bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene Wet bestuursrecht (Awb), dan wel geconsulteerd:

  • het ontwerpbekendmakingsbesluit inzake de keuze voor het instrument veiling en de vaststelling van de vergunning (grondslagen artikel 3.10, derde lid, van de Telecommunicatiewet en 3:10 (Awb));

  • het ontwerpbesluit tot wijziging van het Nationaal Frequentieplan in verband met het schrappen van de techniek DVB-T uit de bestemming (grondslag artikel 3.3, eerste lid, van de Telecommunicatiewet en artikel 3:10 (Awb);

  • De ontwerpregeling aanvraag- en veilingprocedure voor vergunning voor frequentieruimte ten behoeve van digitale omroep (digitale ethertelevisie) (grondslag artikel 7, tweede lid, Frequentiebesluit 2013).

Na het verstrijken van de zes weken-termijn gedurende welke zienswijzen kunnen worden ingebracht in het kader van de openbare voorbereidingsprocedure, zal het definitieve besluit worden vastgesteld. De voorgenomen aanvraagperiode is opgenomen in het ontwerpbekendmakingsbesluit en de ontwerpregeling.

Hoe kunt u kennisnemen van deze stukken?

De bovengenoemde documenten zijn opvraagbaar via de website van de rijksoverheid (www.internetconsultatie.nl). Genoemde documenten liggen gedurende de termijn van zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC, Den Haag alsmede bij Agentschap Telecom, Emmasingel 1, 9726 AH, Groningen.

Hoe kunt u reageren?

Eenieder kan van 12 februari 2016 tot en met 24 maart 2016 zijn zienswijze over het ontwerpbekendmakingsbesluit en de ontwerpregeling kenbaar maken via de website www.internetconsultatie.nl.

U kunt ook een schriftelijke reactie per post sturen naar:

Ministerie van Economische Zaken

Directie Telecommarkt

t.a.v. de heer T.J.B. Visser

kamer D-passage 3

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Email T.J.B.Visser@minez.nl

Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u dit uiterlijk twee weken voor het verstrijken van de zienswijzetermijn kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar de heer Visser (zie bovenstaand zijn emailadres), onder vermelding van de namen van de personen die een mondelinge zienswijze wensen te geven alsmede van de namen van de personen die anderszins aanwezig zullen zijn. Indien u een ander (rechtspersoon, natuurlijke persoon) vertegenwoordigt, wordt u verzocht om per post of e-mail documenten mee te sturen waaruit blijkt dat u bevoegd bent om die ander te vertegenwoordigen. U ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een afspraak. De afspraak voor het naar voren brengen van de zienswijze zal tijdens de zienswijzetermijn in Den Haag plaatsvinden. Partijen worden niet in elkaars aanwezigheid gehoord, om uitwisseling van concurrentiegevoelige informatie te voorkomen.

Naar boven