Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpexploitatieplan en beeldkwaliteitsplan Koningsoord

Logo Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan Koningsoord van maandag 2 januari tot en met maandag 13 februari 2017 ter inzage liggen. Tevens ligt gedurende deze periode het beeldkwaliteitsplan ter inzage.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0855.BSP2014014-b001.

Het identificatienummer van het exploitatieplan is NL.IMRO.0855.EXP2014014-b001.

Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Berkel-Enschot en bestrijkt het gebied tussen de Raadhuisstraat aan de noordzijde, de bestaande bebouwing van Berkel-Enschot aan de oostzijde, de Rauwbrakenweg aan de zuidzijde en de spoorlijn Tilburg-'s-Hertogenbosch aan de westzijde. Ook behoren een aantal percelen ingeklemd tussen De Kraan en het spoor tot het plangebied.

Het bestemmingsplan is gericht op de realisatie van circa 800 woningen en een winkelcentrum (ter vervanging van het huidige winkelcentrum Eikenbosch). Ook wordt een gebiedsontsluitingsweg aangelegd.

Bij het bestemmingsplan wordt ook een exploitatieplan vastgesteld. Een exploitatieplan geeft de gemeente mogelijkheden om kosten te verhalen op de eigenaren van de gronden binnen het exploitatiegebied die op basis van het bestemmingsplan in exploitatie kunnen worden genomen. Het exploitatieplan geeft ook inzicht in de planning en fasering van het plan en in de voorgenomen werken en werkzaamheden, waaronder de inrichting van het openbaar gebied (bouw- en woonrijp maken). Het exploitatieplan geeft ook regels en eisen hiervoor. Voor de bewaking van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit is een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en het beeldkwaliteitsplan zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2014014-b001.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in de Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het bestemmingsplan, exploitatieplan of beeldkwaliteitsplan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Koningsoord 2017. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, Dorine Kersten, via telefoonnummer 013 542 89 85. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voor het plan is tevens een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ligt eveneens gedurende de genoemde termijn ter inzage. Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Ruimte, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van "Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden". Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

Zienswijzen ontwerpexploitatieplan

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen over het ontwerpexploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het exploitatieplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpexploitatieplan Koningsoord'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, Geert Brans, bereikbaar via telefoonnummer 013 549 5633. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Inspraak beeldkwaliteitsplan

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk hun inspraakreactie geven op het beeldkwaliteitsplan. Deze inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Ruimte, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Inspraakreactie beeldkwaliteitsplan Koningsoord'. Het college legt het beeldkwaliteitsplan aan de raad voor om het vast te laten stellen.

 

Tilburg, 30 december 2016

 

Het college,

 

drs. S Fleischeuer mr. P.G.A. Noordanus

de gemeentesecretaris (wnd.) de burgemeester

Naar boven