Ontwerpbestemmingsplan Grou – Yn ’e Lijte

Logo Leeuwarden

Van 11 februari tot en met 2 3 maart 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan Grou – Yn ’e L ij te met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het eiland Yn ’e Lijte ligt aan de noordoost kant van het dorp Grou en sluit direct aan op de bebouwde kom. Het grootste deel van het plangebied kent een recreatieve bestemming.

Actualisatie verouderd plan

Het plan is voor het grootste deel conserverend. Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk blijven gehandhaafd. Een uitzondering op het conserverende karakter vormt het opnemen van persoonsgebonden overgangsrecht voor het permanent bewonen van recreatiewoningen. De hoofdbewoner en diens partner mogen op grond van het overgangsrecht in de recreatiewoning blijven wonen. Dit geldt voor hoofdbewoners die staan ingeschreven in de basis registratie personen op de datum dat dit ontwerp bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Zodra de permanente bewoning door de bestaande gebruikers wordt beëindigd vervalt het recht op gebruik van deze gebouwen ten behoeve van permanente bewoning. De gemeente kiest voor deze regeling om het recreatieve karakter van Yn ’e Lijte te behouden. Tegelijkertijd hoeft op deze manier niet handhavend te worden opgetreden tegen bewoners die soms al decennia lang wonen in hun recreatiewoning.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan Grou – Yn ’e Lijte

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven