Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Wijngaardtuin', Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haarlem in zijn vergadering van 15 december 2016 het bestemmingsplan Wijngaardtuin met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP1120009-va01 en het beeldkwaliteitsplan Wijngaardtuin gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van bestemmingsplan Wijngaardtuin ligt in de binnenstad van Haarlem. Het plangebied wordt begrensd door de Morinnesteeg, Ceciliasteeg, de Jansstraat, de Noorder Schoolsteeg en de Smedestraat.

Doel

Het beeldkwaliteitsplan geeft kaders voor het gebruik, de inrichting en het beheer van de bebouwde en de openbare ruimte, waaraan alle toekomstige initiatieven in en rond de tuin aan zullen worden getoetst. De stedenbouwkundig-landschappelijke en cultuurhistorische criteria vormen een aanvulling op de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.

Het bestemmingsplan biedt een actueel juridisch-planologisch kader, waarbij het gewenste gebruik en bebouwingsmogelijkheden worden vastgelegd aan de hand van het beeldkwaliteitsplan.

Beide besluiten met de bijbehorende stukken kunnen worden geraadpleegd:

Tegen het besluit van de gemeenteraad van Haarlem tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan Wijngaardtuin kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Wijngaardtuin kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven