Bestemmingsplan ‘Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2016-01, veld 3a en Exploitatieplan 'Schuytgraaf 2011, 6e herziening'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2016 heeft besloten tot

  • gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘ Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 201 6 -01 , veld 3a landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.880-0301;

  • vaststelling van het exploitatieplan 'Schuytgraaf 2011 6 e herziening landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.EPP896-0301.

Het bestemmingsplan en de herziening exploitatieplan liggen met ingang van 23 december 2016 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 2 februari 2017) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. De plannen zijn met ingang van 23 december 2016 ook op internet in te zien. (technische storing voorbehouden).

bestemmingsplan ‘ Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2016-01, veld 3a’

De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.880-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.880-/NL.IMRO.0202.880-0301/

ontwerp Exploitatieplan 'Schuytgraaf 2011 , 6e herziening

De digitale verbeelding van het ontwerpexploitatieplan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.EPP896-0301

Inhoud bestemmingsplan

Het voornemen bestaat om het zuidelijk deel van veld 3, veld 3a, te ontwikkelen ten behoeve van woningbouw in de vorm van een duurzame woonbuurt. Voor dit veld geldt dat de plannen voor woningbouw niet volledig passen binnen (de uitwerkingsregels van) het geldende bestemmingsplan Schuytgraaf 2011.

In lijn met de overige ontwikkelingen van de verschillende velden binnen de wijk Schuytgraaf is er voor gekozen om de voorgenomen ontwikkeling mogelijk te maken door middel van een herziening van het bestemmingsplan Schuytgraaf 2011.

Het veld bevindt zich in het noordoostelijk deel van Schuytgraaf ten oosten van de Minervasingel en ten (zuid)westen van het populierenbosje.

In veld 3a worden verschillende typen woningen gerealiseerd; vooral grondgebonden eengezins-woningen, maar er zullen ook meergezinswoningen zijn toegestaan. Realisering van woningen via (collectief) particulier opdrachtgeverschap om te komen tot een duurzame woonbuurt, zal worden gestimuleerd.

De bestemmingsregeling voor het veld is globaal van opzet.

Herziening Exploitatieplan

Bij de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Schuytgraaf 2011 hoort een zesde herziening van het exploitatieplan Schuytgraaf 2011. De herziening heeft betrekking op het zuidelijk deel van veld 3, veld 3a . Met dit bestemmingsplan wordt aan veld 3a een globale eindbestemming gegeven. Aangezien het bestemmingsplan het karakter heeft van een eindplan, moet het exploitatieplan hierop worden herzien.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan 'Schuytgraaf 2011 - gedeeltelijke herziening 2016-01, veld 3', zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

a) Ten aanzien van de verbeelding:

  • De bestemming "Groen" wordt gewijzigd in "Wonen-7";

  • De aanduidingen "specifieke vorm van maatschappelijk-2" en "specifieke vorm van recreatie-3" worden geschrapt;

  • De maximale bouwhoogte voor het bestemmingsvlak met de aanduiding "gestapeld" wordt gewijzigd van "18"naar "15".

b) In de regels:

  • Artikel 2-Groen wordt geschrapt;

  • De artikelen 3 tot en met 9 worden vernummerd tot 2 tot en met 8;

  • In artikel 3, lid 1 worden de onderdelen g. tot en met i. vernummerd tot i. tot en met k.

  • Nieuwe onderdelen g. en h. worden toegevoegd luidend als volgt:

    - "g. een gebouwde buurtontmoetingsruimte tot een maximumoppervlak van 120 m2 ter plaatse van de aanduiding "overige zone veld 3a"";

    - volkstuinen tot een maximumoppervlak van 2500 m2 in totaal ter plaatse van de aanduiding "overige zone veld 3a"".

Beroep

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

In samenhang met het bestemmingsplan ligt vanaf 23 december 2016 ook een besluit tot het verlenen van hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage. De publicatie hiervoor is vanaf vandaag te vinden op https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/arnhem

Naar boven