Bekendmaking terinzagelegging ontwerp-projectplan, MER en ontwerpbesluiten Verbetering IJsseldijk Gouda

Logo Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (afgekort: GS van Zuid-Holland) maken, op verzoek van het hoogheemraadschap van Rijnland (afgekort: Rijnland) en conform de Waterwet en Wet milieubeheer, bekend dat het ontwerp-projectplan en het Milieu Effect Rapport (afgekort: MER) met betrekking tot de Verbetering IJsseldijk Gouda en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkverbetering vanaf 11 februari 2016 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. De verbetering betreft drie dijktrajecten langs de Hollandsche IJssel in de gemeente Gouda met een totaallengte van 1,4 kilometer. Deze dijktrajecten voldoen niet aan de huidige en de per 1 januari 2017 in werking tredende nieuwe wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

Voor de Verbetering IJsseldijk Gouda is door Rijnland een ontwerp-projectplan opgesteld. Tevens heeft Rijnland een MER opgesteld ter onderbouwing van het voorkeursalternatief dat in het ontwerp-projectplan is uitgewerkt.

De gemeente Gouda heeft voor de uitvoering van het project de volgende besluiten in ontwerp opgesteld:

  • een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, en

  • een (daarmee samenhangende) verklaring van geen bedenkingen vanwege afwijken bestemmingsplan.

Als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet zorgen GS van Zuid-Holland ervoor dat deze ontwerpbesluiten gelijktijdig met het MER en het ontwerp-projectplan ter inzage liggen. Daarnaast zorgen GS ervoor dat de hierop ingediende zienswijzen worden behandeld door de bevoegde gezagen. Nadat Rijnland het, eventueel vanwege zienswijzen aangepaste, projectplan definitief heeft vastgesteld, wordt het ter goedkeuring aan GS van Zuid-Holland aangeboden. Het vastgestelde projectplan, het goedkeuringsbesluit hierover en de, eventueel vanwege zienswijzen aangepaste, uitvoeringsbesluiten worden te zijner tijd door de provincie bekendgemaakt en ter inzage gelegd. Dan gaat ook de beroepsfase lopen.

INZAGE

Het ontwerp-projectplan, het MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en overige relevante stukken liggen van 11 februari 2016 tot en met 23 maart 2016 ter inzage bij:

  • Het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. Open tijdens kantooruren (tel. 071- 3063063);

  • Gemeentehuis Gouda, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur en donderdagavond van 17.00 - 20.00 uur (tel. 14 0182);

  • Omgevingsdienst Midden-Holland, Thorbeckelaan 5 te Gouda. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur op afspraak (tel. 088 - 5450 000);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket (A-gebouw), Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur bij voorkeur op afspraak (tel. 070 - 4418855).

Deze stukken zijn ook in te zien of te downloaden vanaf de website van Rijnland www.rijnland.net/ijsseldijkgouda

Het ontwerpbesluit van de gemeente Gouda tot afwijken bestemmingsplan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0513.0003OVdijkverst-OB01).

ZIENSWIJZEN

Een ieder kan van 11 februari 2016 tot en met 23 maart 2016 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerp-projectplan, het MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze Verbetering IJsseldijk Gouda". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw W.E. van Poelgeest van de provincie Zuid-Holland (tel. 070-4416786).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de procedure en de stukken die ter inzage liggen kunt u contact opnemen met de heer J. Vessies (tel. 070 – 4417331) of mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) van de provincie Zuid-Holland. Verder organiseert Rijnland op maandag 29 februari 2016 een inloopavond over de dijkverbetering. De locatie en aanvangstijd van deze inloopavond worden op een later moment via o.a. de website www.rijnland.net/ijsseldijkgouda bekendgemaakt.

Naar boven