Verkeersbesluit Meeleweg en Markteweg: instellen doorgangsregeling ter hoogte van viaducten over de A28

Logo Zwolle

Z161219_0003

Burgemeester en wethouders van Zwolle

Overwegende

dat de Markteweg en Meeleweg in de Mobiliteitsvisie aangewezen zijn als erftoegangsweg en onderdeel uitmaken van de “60 km/uur-zone ten oosten van de Vecht”;

dat zowel in de Markteweg als in de Meeleweg een viaduct over de A28 ligt;

dat geconstateerd is dat beide viaducten te smal zijn voor het passeren van tegemoetkomende voertuigen;

dat het ongewenst is dat voertuigen ter plaatse van het viaduct achteruit moeten rijden om tegemoetkomend verkeer ruimte te geven om te passeren;

dat in overleg met Rijkswaterstaat besloten is om een doorgangsregeling ter hoogte van beide viaducten in te stellen, waarbij het voor bestuurders komende vanuit oostelijke richting verboden is door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting;

dat de in dit besluit vermelde verkeersmaatregelen strekken tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; 

dat de hierna genoemde weg, wegen c.q. weggedeelten in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Zwolle; 

dat overleg met de politie, als bedoeld in artikel 24 van het BABW, heeft plaatsgevonden en dat de politie positief adviseert over het verkeersbesluit;   

gelet op:

- de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

- de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Besluiten:

  • 1.

    door plaatsing van de verkeersborden F5 (verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting) en F6 (bestuurders uit tegengestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor te laten gaan), volgens bijlage 1 van het RVV 1990, een doorgangsregeling in te stellen op de volgende locaties:

    •  

    •  

    a. Meeleweg, ter hoogte van het viaduct over de A28;

    b. Markteweg, ter hoogte van het viaduct over de A28.

Zwolle, 19 december 2016

Burgemeester en twethouders van Zwolle,

namens deze,

dhr. W. IJzerman

sectiehoofd afdeling Vergunningen

Mededelingen

Bekendmaking van het verkeersbesluit geschiedt digitaal door publicatie in het Gemeenteblad en in de Staatscourant van 22 december 2016. (www.zoek.officielebekendmakingen.nl). 

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Stadskantoor, Lübeckplein 2, Zwolle.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten.

Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle, worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.

Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Zwolle ook digitaal worden ingediend. Ga naar www.zwolle.nl/bezwaarindienen Hier treft u alle informatie aan.Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

Inlichtingen

Voor inlichtingen over dit besluit en de procedure kunt u zich wenden tot mevrouw J.M. Vulkers van het Expertisecentrum van de gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 4053.

Naar boven