Ontwerpbestemmingsplan, aanvraag omgevingsvergunning en anterieure overeenkomst bestemmingsplan ‘Munnikenweg 10/10A in Westmaas’

Logo Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan Munnikenweg 10/10A in Westmaas

Voor de percelen Munnikenweg 10/10A in Westmaas is een ontwerpbestemmingsplan ingediend. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om op deze percelen maximaal drie woningen te realiseren. Ten behoeve van deze ontwikkeling zal de bestaande bebouwing op de percelen (woning met schuren en een koelhuis) worden gesloopt.

Aanvraag omgevingsvergunning Munnikenweg 10 in Westmaas

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de nieuwbouw van een woning op het perceel Munnikenweg 10 in Westmaas. Deze nieuwbouw vervangt alle bestaande bebouwing op het perceel.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Binnenmaas 2013 is op bovenstaande procedures de coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Het college van Binnenmaas maakt ook bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 19 december 2016 een overeenkomst heeft gesloten met betrekking tot bovengenoemd bestemmingsplan. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Stukken ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan, de aanvraag omgevingsvergunning en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst vanaf dinsdag 27 december 2016 tot en met 6 februari 2017 ter inzage. De stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis of worden gedownload via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’).

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPMunnikenweg-ON01).

Indienen zienswijze

Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning. Een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, een zienswijze tegen de aanvraag omgevingsvergunning kan worden gericht aan het college van Binnenmaas (postbus 5455, 3299 ZH Maasdam). Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Naar boven