Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning Tolweg 109, Absdale

Logo Hulst

Burgemeester en wethouders van Hulst maken bekend dat de volgende besluiten vanaf 22 december 2016 gedurende zes weken (tot en met 1 februari 2017) ter inzage liggen:

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied 8e herziening (Tolweg 109, Absdale)’;

Besluit Omgevingsvergunning

 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad van Hulst heeft op 9 juni 2016 besloten de coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied 8e herziening (Tolweg 109, Absdale)’ en de omgevingsvergunning ten behoeve van de realisatie van een bowlinghal en aanleg van camperplaatsen op de locatie Tolweg 109 te Absdale. Dit betekent dat voor alle besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van deze ontwikkeling gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Uov) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

 

Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake een omgevingsvergunning

Vanwege de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Hulst maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende besluiten ter inzage liggen:

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied 8 e herziening (Tolweg 109, Absdale )’

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 december 2016 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 8e herziening (Tolweg 109 Absdale)’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde plan ligt van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0677.bpbuitengebied8h.001V. De wijzigingen betreffen een aanpassing in de toelichting en een verplichting tot het in standhouden van de bestaande groensingel rondom het bedrijf.

 

Definitief besluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3⁰ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een bowlinghal op het perceel Tolweg 109 te Hust.

 

U kunt de aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken inzien van 22 december 2016 tot en met 01 februari 2017 in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst.

 

Procedure

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Een belanghebbende die tegen het bestemmingsplan tijdig zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders heeft ingediend, een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij, overeenkomstig artikel 3.8 Wro en afdeling 3:4 Awb geen zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede eenieder die tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, kan hoger beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage binnen de termijn van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken, tel.: 14 0114.

 

Hulst, 21 december 2016

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven