Verleende omgevingsvergunningen 1e fase (milieu) en 2e fase (bouwen, ruimtelijke ordening) Scheiding 41 Opende

Logo Grootegast

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maken bekend dat zij een omgevingsvergunning 1e fase en een omgevingsvergunning 2e fase hebben verleend voor een wijziging  van een bestaande intensieve veehouderij op het perceel De Scheiding 41 in Opende  in combinatie met de nieuwbouw van twee stallen. Om de nieuwbouw mogelijk te maken worden twee bestaande stallen gesloopt.

 

De vergunning 1e fase gaat over milieu en omvat een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, omgevingsvergunning voor het veranderen en in werking hebben van de pluimveehouderij. De aanvraag ziet toe op het wijzigen van het aantal en het soort pluimvee. Binnen de inrichting zullen 84.000 vleeskuikens worden gehuisvest verdeeld over de twee nieuw te bouwen stallen. Een derde (bestaande) stal zal worden gebruikt als opslagruimte en voor de stalling van het materiaal.

 

De vergunning 2e fase gaat over bouwen en ruimtelijke ordening. Het bouwen van de nieuwe stallen is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ omdat er gedeeltelijk buiten het bouwvlak wordt gebouwd.  

Inzien

De omgevingsvergunningen 1e en 2e fase met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de balie op het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Klantencontactcentrum: telefoonnummer 140594, kcc@grootegast.nl.

Beroep

De verleende omgevingsvergunningen zijn ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen 1e fase en 2e fase. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingebracht over de ontwerpbeschikking 1e fase en/of 2e fase;

 

  • 2.

    Een belanghebbende die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij of zij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

 

Binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van het besluit kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. De beroepstermijn loopt vanaf 23 december 2016 tot en met 2 februari 2017. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep te bevatten.

 

Het indienen van een beroepschrift tegen een verleende omgevingsvergunning heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat gedurende de behandeling van uw beroepschrift het besluit in werking treedt, dient u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

 

U kunt ook digitaal het beroepschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u meer informatie hierover.

 

Naar boven