BestemmingsplanHavenwei 8 Rottevalle vastgesteld

Logo Smallingerland

Het bestemmingsplan Havenwei 8 Rottevalle is op dinsdag 13 december door de gemeenteraad vastgesteld. Van vrijdag 23 december 2016 tot en met donderdag 2 februari 2017 kan tegen het plan beroep worden aangetekend.

Doel van het plan

De 'Stichting Algemene Kleuterschool' is eigenaar van het gebouw aan de Havenwei 8 te Rottevalle. Het schoolgebouwtje verliest zijn functie wanneer de peuterspeelzaal wordt ondergebracht in het nieuw te bouwen MFC in het centrum van Rottevalle.

Het perceel Havenwei 8 is niet geschikt voor een nieuwe maatschappelijke functie, o.a. omdat het perceel gelegen is aan een smalle éénrichtingsstraat en er geen parkeergelegenheid op eigen perceel mogelijk is. De stichting heeft opdracht gegeven de bestemming te wijzigen van Maatschappelijk naar Wonen-1.

Om deze wijziging mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Bekijken

Het bestemmingsplan is in te zien:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het plannummer NL.IMRO.0090.BP2016DPO007-0401

Reageren

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen de beroepstermijn van vrijdag 23 december 2016 tot en met donderdag 2 februari 2017 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt alleen beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

JvdH/ONT

Naar boven