Wijzigingsplan'Drachten-Stationsweg/Oudeweg extra woning'vastgesteld

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij het wijzigingsplan 'Drachten – Stationsweg/Oudeweg extra woning' op 15 december hebben vastgesteld.

Doel van het plan

De eigenaar het perceel DTN-02-A 14871, tussen de Oudeweg 98 en Stationsweg 59b, te Drachten heeft de gemeente Smallingerland verzocht planologische medewerking te verlenen aan de nieuwbouw van een woning op (een deel) van het genoemde perceel.

Deze ontwikkeling is op basis van het geldende bestemmingsplan niet zonder meer

mogelijk. In het geldende bestemmingsplan “De Swetten” is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, die het mogelijk maakt om het aantal woningen te wijzigen. Dit wijzigingsplan maakt het juridisch mogelijk om een vrijstaande woning te bouwen op dit perceel.

Bekijken

Het wijzigingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website http://www.smallingerland.nl/Bestemmingsplannen-nu-ter-inzage

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BW2016SSW009-0401.

Reageren

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u tijdens de beroepstermijn van vrijdag 23 december 2016 tot en met donderdag 2 februari 2017 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt alleen beroep instellen als u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend of kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig een zienswijze in te brengen.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

ONT/JvdH

Naar boven