Vaststelling bestemmingsplan Achterdijk 9-9a Rijpwetering (BA20160005) alsmede verlening van de omgevingsvergunning voor het bouwen van een loods, hout-en schapenhok en paardenbak - Achterdijk 9a te Rijpwetering (W20160124) middels een coördinatieprocedure

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1, 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is op 8 november 2016 het bestemmingsplan Achterdijk 9 en 9a Rijpwetering (BA20160005) vastgesteld. Ook maken zij bekend dat op 15 december 2016 de omgevingsvergunning met de activiteit bouwen (met kenmerk W20160124) is verleend voor het bouwen van een loods, hout- en schapenhok en paardenbak op het perceel Achterdijk 9a te Rijpwetering. Er is sprake van een gecoördineerde procedure. Het coördinatiebesluit is gepubliceerd op 3 december 2014.

 

Locatie van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft de achtergelegen percelen van Achterdijk 9 en 9a te Rijpwetering.

 

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het voorliggende bestemmingsplan gaat uit van de sanering van de geldende bestemming Sierteelt, inclusief de aanwezige kassen en een oude schuur ter plaatse van het perceel aan de Achterdijk 9-9a te Rijpwetering. Het huidige bouwvlak uit het vigerende bestemmingsplan wordt hiertoe verkleind en beter landschappelijk ingepast. Naast de nieuwe schuur en paardenbak zal ook de (kleine) bestaande schapenschuur/houtopslag onderdeel uitmaken van het bouwvlak. Conform 6.24 Wro is op 1 september 2016 een anterieure overeenkomst afgesloten tussen de initiatiefnemer en de gemeente Kaag en Braassem om de economische uitvoerbaarheid van het plan te waarborgen.

 

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan en omgevingsvergunning inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, de vastgestelde omgevingsvergunning en overige stukken liggen vanaf donderdag 22 december 2016 t/m woensdag 1 februari 2017 voor een ieder ter inzage bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl met codering NL.IMRO.1884.BPACHTERDIJK9EN9A-VAS1.

 

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad voor het bestemmingsplan naar voren hebben gebracht of bij het college van B&W voor de omgevingsvergunning, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenterraad of het college van B&W naar voren hebben gebracht. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 2 februari 2017, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven