Vastgesteld herstelbesluit “Exploitatieplan Kickersbloem 3, aanpassing”

Logo Hellevoetsluis

De raad heeft op 15 december 2016 het herstelbesluit “Exploitatieplan Kickersbloem 3, aanpassing” vastgesteld. Aanleiding hiervoor is de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS 13 juli 2016, ECLI:NL:RVS:2016:1977). Met dit herstelbesluit is het door de raad op 16 september 2015 vastgestelde (en op 19 juni 2014 in ontwerp ter inzage gelegde) exploitatieplan gewijzigd, waarmee invulling is gegeven aan de opdracht van de Afdeling bestuursrechtspraak uit genoemde tussenuitspraak.

 

Daarnaast heeft de raad op 1 december 2016 de Nota Kostenverhaal 2016 vastgesteld. De Nota Kostenverhaal is het wettelijk instrumentarium, vastgelegd in de Wet ruimtelijke ordening en bijbehorende grondexploitatiewet, om kosten te verhalen. Het herstelbesluit met bijbehorende stukken en de Nota Kostenverhaal liggen van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. De ter inzage gelegde stukken kunnen ingezien worden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, te weten op maandag tot en met woensdag en vrijdag van 8.00 uur -17.00 uur en op donderdag van 8.00 uur -19.30 uur. De genoemde plannen kunnen gedurende de ter inzage termijn ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl>inwoners>actueel>ter inzage. Het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan kan verder ook ingezien worden via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de beroepstermijn van zes weken na de eerste dag van terinzagelegging van het herstelbesluit kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpexploitatieplan naar voren brachten, tegen het herstelbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Dit geldt ook voor een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend. Voor wat betreft belanghebbenden die reeds tegen het op 15 september 2015 vastgestelde exploitatieplan beroep hebben ingesteld, geldt dat ingevolge artikel 6:19 lid 1 Awb dit beroep reeds van rechtswege mede betrekking heeft op dit herstelbesluit, tenzij partijen daarbij onvoldoende belang hebben.

 

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel uw verzoek om voorlopige voorziening.

Tegen de vaststelling van de Nota Kostenverhaal staat geen bezwaar of beroep open.

Crisis en herstelwet van toepassing

Bij besluit van 13 mei 2014 is in de Crisis- en herstelwet het project Kickersbloem 3 opgenomen in bijlage II (categorie Aa, nummer 25). Het plangebied van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kickersbloem 3 en de daarin mogelijk gemaakte ontwikkeling maken daarvan onderdeel uit. Dit heeft tot gevolg dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven