Ontwerp-omgevingsvergunning/ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van bouw woning en aanleg inrit op projectlocatie Waardhuizen 26 te Waardhuizen

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a onder 3° van de Wabo een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een woning en het aanleggen van een inrit op de projectlocatie Waardhuizen 26 te Waardhuizen.

 

Inhoud project:

Op 10 oktober 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een inrit op de projectlocatie Waardhuizen 26 te Waardhuizen. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007”en de bestemming “Agrarisch gebied met landschapswaarden”. Hierdoor is het plan strijdig met het bestemmingsplan. De gevraagde omgevingsvergunning kan dan ook slechts worden verleend met toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Bovendien is gebleken dat deze aanvraag om omgevingsvergunning niet past binnen de door de raad van de gemeente Woudrichem op 23 juni 2015 aangewezen categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is benodigd. Voordat het college in deze situatie de gevraagde omgevingsvergunning kan verlenen dient de gemeenteraad van Woudrichem te besluiten tot het verlenen van de benodigde verklaring van geen bedenkingen. De gemeenteraad van Woudrichem heeft inmiddels ingestemd met de inhoud van de opgestelde ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Deze ontwerpverklaring ligt samen met het ontwerpbesluit van het college op de aanvraag omgevingsvergunning vanaf dinsdag 9 februari 2016 voor een ieder ter inzage.

 

De aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van dinsdag 9 februari 2016 voor een periode van 6 weken (dus tot en met maandag 21maart 2016) ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Woudrichem, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem onder Bestemmingsplannen (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.UWWHOV201501-ONT1).

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning en/of tegen de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen. Wij geven er de voorkeur aan als dit schriftelijk geschiedt. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft. Een zienswijze dient ingediend te worden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

 

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen met de heer J. van Soest, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0183)308100.

 

Woudrichem,8 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven