Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Veegplan Kom Borne

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 15 december 2015 het bestemmingsplan Veegplan Kom Borne gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Veegplan Kom Borne voorziet in de verbetering en actualisatie van vigerende ruimtelijke plannen binnen de gemeente Borne, maar maakt ook kleinschalige – reeds vergunde – ontwikkelingen mogelijk.

Het bestemmingsplan Veegplan Kom Borne heeft betrekking op de volgende locaties in de gemeente Borne: De Bleek 20; Stationsstraat 70; Valkenhof 20 en 24, Oude Almeloseweg 80; Hof van Knuif/Nieuwe Kerkstraat 21d t/m 27; De risicocontour van het LPG‐vulpunt aan de Bekenhorst; De ovonde in de Parallelweg; Prins Bernhardlaan 148, café Platenkamp; Twickelerblokweg 11 b‐c; Diverse locaties aan het Clematishof; Weideweg 1; Dorsvloer 2; Satinetstraat 11; Hofstraat 1, 3 en 5; De gronden ten westen van het station en ten westen van de spoorlijn Almelo‐Hengelo; Zuid Esch 5 en 7; Kerkedennen 53; Koolzaad 8 t/m 22 (alleen de even zijde); Weerlosestraat, ter plaatse van huisnummers 32 t/m 38; Oude Hengeloseweg 36; Beerninksweg 25; Twickelerblokweg 18a; Twickelerblokweg 18; Bornerbroeksestraat 89; Diverse benzinestations in Borne; Ambachtstraat 10 en Gildestraat 25/25a; Parallelweg 1‐9; Oonksweg 40 en 42; Veldovenweg; Bospoort 5; Tichelweg 18‐20 (29); Anemoon 11; Baardgras 2; Beerninksweg 95; Boekweit 30; Grotestraat 51; Letterveldweg 119; Pietmanskolkstraat 10; Reukgras 9/Lidwinaweg; Van Ghentstraat 23; Zuid Esch 5; Dorsetplein 4; Tichelweg 18-20; Van Bemmelstraat.

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Kom Borne de volgende wijzigingen op de verbeelding, in de toelichting en regels aangebracht:

  • -

    Technische wijzigingen ter bevordering van de leesbaarheid.

  • -

    Voor de leesbaarheid en duidelijkheid van het plan is hoofdstuk 3 van de toelichting met betrekking tot het provinciale beleid ten aanzien van de uitbreiding van het scoutinggebouw herschreven.

  • -

    Aan de regels is de bestemming ‘Leiding-Hoogspanning’ toegevoegd (in verband met locatie 21, Twickelerblokweg 18a);

  • -

    De bestemming Leiding-Gas is aangepast.

  • -

    Op de verbeelding is aan locatie 21 (Twickelerblokweg 18a) de bestemming ‘Leiding-Hoogspanning’ toegevoegd.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van vrijdag 8 januari 2016 t/m vrijdag 4 maart 2016 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147. BpVEEGPLAN2014-vg01. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147. BpVEEGPLAN2014-vg01. 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. U kunt van zaterdag 9 januari 2016 t/m vrijdag 4 maart 2016 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven