Vastgesteld bestemmingsplan ‘Vakantiepark Schaijk’

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 8 december 2016 het bestemmingsplan ‘Vakantiepark Schaijk’ gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Hieronder kunt u lezen waar dit plan over gaat, waar en wanneer u het plan kunt bekijken en hoe u kunt reageren.

Waar gaat het plan over?

Het plan is gemaakt voor een herstructurering en opwaardering van het recreatiepark dat nu nog ‘Parcival’ heet. Het park wordt omgebouwd tot een eigentijds en modern vakantiepark. Het plangebied ligt aan de Zeelandsedreef 7 in Schaijk.

In eerste instantie wordt het zuidelijke deel van het park geherstructureerd. De huidige 150 recreatieve nachtverblijven worden gesloopt. Daarvoor in de plaats worden er 137 moderne recreatiewoningen gerealiseerd. Daarnaast wordt een bestaande recreatiewoning met mantelzorgfunctie behouden. Het centrumgebouw wordt verbouwd tot een moderne centrumvoorziening, als kloppend hart van het park. Ten zuiden van het park, aan de Hermanusweg, wordt een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van een zienswijze van het waterschap Aa en Maas ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op ondergeschikte punten gewijzigd. Daarnaast hebben wij het plan op enkele punten gerepareerd.

Waar en wanneer kunt u het plan b ekijken ?

U kunt het bestemmingsplan van zaterdag 24 december 2016 tot en met vrijdag 3 februari 2017 bekijken. De stukken liggen gedurende openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis.

U kunt het plan ook bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is te vinden met het volgende planidentificatienummer: NL.IMRO.1685.bpparkschaijk2016-VG01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.bpparkschaijk2016-VG01.

Hoe kunt u reageren ?

U kunt binnen zes weken nadat dit besluit is ter inzage is gelegd, beroep instellen. Daarvoor moet u eerder een zienswijze hebben ingediend (naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan) of aantonen dat het voor u niet mogelijk was om op tijd een zienswijze in te dienen. Iedereen kan beroep instellen tegen die onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld.

U stuurt het beroepschrift naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Als u beroep instelt, blijft ons besluit in eerste instantie gewoon geldig. Pas wanneer de Afdeling uitspraak doet, kan dat gevolgen hebben voor het besluit. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die beroep instelt niet kan wachten op die uitspraak.

Daarom kunt u de Afdeling ook verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Zij kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel treffen.

Heeft u nog vragen ?

Voor een toelichting op of vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer S. Verwaaijen (telefoonnummer 0486 – 458 149 of via e-mail stijn.verwaaijen@landerd.nl).

Naar boven