Verkeersbesluit- tijdelijke maatregelen Zeedijk / Keetzijde

Logo Edam-Volendam

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer dient een verkeersbesluit te worden genomen voor de in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde tijdelijke plaatsingen en tijdelijke maatregelen met een langere duur dan vier maanden.

Met het verkeersbesluit wordt het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer beoogd. Gedurende de werkzaamheden aan de bouwlocatie Keetzijde wordt de Zeedijk gebruikt voor het aanleveren van bouwmaterialen. Het bouwverkeer zal in beide richtingen gebruik maken van de Keetzijde en Zeedijk. Het is daarom wenselijk passeerstroken aan te leggen met parkeerverboden van maandag tot en met vrijdag van 6:00 uur tot 18:00 uur. Het is niet wenselijk dat het bouwverkeer via de Keetzijde verder dan de onstluitingsweg Keetzijde, Edam inrijdt.

Het is dan ook gewenst om:

a. een inrijverbod voor bouwverkeer richting de Keetzijde ter hoogte van de ontsluitingsweg Keetzijde in te stellen middels bord C07 met onderbord "bouwverkeer";

b. een gebod naar rechts in te stellen voor vrachtverkeer komend vanaf de bouwlocatie Keetzijde richting de Zeedijk middels bord D05R met onderbord "bouwverkeer";

c. passeerstroken op vier locaties langs de Zeedijk te realiseren middels het aanleggen van vijftien betonplaten van 2 x 2 meter op elke locatie;

d. het instellen van een parkeerverbod op deze passeerstroken van maandag tot en met vrijdag van 6:00 uur tot 18:00 uur middels bord E01 met onderbord "ma t/m vr 6:00 18:00h";

e. het plaatsen van gele bebording aan de Keetzijde en het begin van de Zeedijk om de gewenste rijrichting voor het bouwverkeer aan te geven.

Op grond van artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemandateerde van de korpschef van de politie.

Voorts is er op grond van artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg geweest met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, wegbeheerder van de Zeedijk.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om:

1. een inrijverbod voor bouwverkeer richting de Keetzijde ter hoogte van de ontsluitingsweg Keetzijde in te stellen middels bord C07 met onderbord "bouwverkeer" en gelijktijdig een gebod naar rechts in te stellen voor bouwverkeer komend vanaf de bouwlocatie Keetzijde richting de Zeedijk middels bord D05R met onderbord "bouwverkeer".

2. passeerstroken op vier locaties langs de Zeedijk te realiseren middels het aanleggen van vijftien betonplaten van 2 x 2 meter op elke locatie en het instellen van een parkeerverbod op deze passeerstroken van maandag tot en met vrijdag van 6:00 uur tot 18:00 uur middels bord E01 met onderbord "ma t/m vr 6:00 - 18:00h".

3. het plaatsen van gele bebording aan de Keetzijde en het begin van de Zeedijk om de gewenste rijrichting voor het bouwverkeer aan te geven.

Volendam 21 december 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam

Namens dezen,

drs. ing. J.P. Leek

Hoofd van de afdeling Openbare Werken

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie, hiertegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders,postbus 180, 1130 AD Volendam.

Daarnaast kan op grond van artikel 8.81 van genoemde wet, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, de voorzieningenrechter te Haarlem worden verzocht een voorlopigevoorziening te treffen.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via www.loket.rechtspraak.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op degenoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven