Kennisgeving ingevolge artikel 1.3.1 Bro Voorbereiding bestemmingsplan

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het volgende gebied:

 

“Brede school Rembrandtkwartier”: de begrenzing van het plangebied wordt aan de noordwestzijde gevormd door de Willem van Rijswijckstraat en aan de zuidwestzijde door de Wijnandt van Elststraat. De noordoostzijde van het plangebied loopt over de grens van het speelterrein dat voorheen behoorde tot de Godfried Bomansschool en basisschool ’t Prisma. Aan de zuidoostzijde wordt de begrenzing gevormd door het parkeerterrein van de voormalige brandweerkazerne. Dit parkeerterrein maakt deel uit van het plangebied.

 

Het bestemmingplan heeft betrekking op de herbouw van drie scholen, een brede school, op de locatie van de in 2015 afgebrande Godfried Bomansschool en basisschool ’t Prisma.

Op dit moment worden er geen stukken met betrekking tot dit voornemen ter inzage gelegd. Ook is het niet mogelijk om een zienswijze tegen het voornemen kenbaar te maken en wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

 

In de procedure van het bestemmingsplan zal op verschillende momenten gelegenheid worden geboden tot het geven van een reactie. Dit wordt te zijner tijd afzonderlijk bekend gemaakt.

 

Rijswijk, 22 december 2016

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

dhr. W. van der Giessen, secretaris (wnd)

Naar boven