Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Dr. Willem Dreessingel 96-110'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het bestemmingsplan ‘Dr. Willem Dreessingel 96-110'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.871-0301

Inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 23 december 2016 gedurende een termijn van 6 weken (dus tot en met 2 februari 2017) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 23 december 2016 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden). De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.870-0301 

 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.870-/NL.IMRO.0202.870-0301

 

Plangebied

De te ontwikkelen locatie bevindt zich aan de Dr. Willem Dreessingel, ter hoogte van het Charlie Parkerpad. Op de te ontwikkelen locatie is eerder een school met kinderdagverblijf (noodvoorziening) gevestigd. In 2008 is deze situatie opgeheven en is zijn de gebouwen verwijderd.

Geldende bestemmingsplan

Het geldende bestemmingsplan 'Arnhem Zuidoost' biedt ter plaatse van het plangebied reeds een woningbouwmogelijkheid voor de bouw van circa acht woningen. Aansluitend is een bouwvlak ten behoeve van de bestemming "Maatschappelijk" opgenomen.

Binnen deze bestemmingen is de beoogde (situering van de) woningbouw niet mogelijk en hiervoor moet dus een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Gewijzigde vaststelling

In het ontwerpbestemmingsplan was de mogelijkheid opgenomen om maximaal twaalf woningen op te richten. Met de gewijzigde vaststelling is dit aantal verlaagd naar maximaal acht woningen. Als gevolg hiervan is ook de naamgeving (huisnumering) van het bestemmingsplan gewijzigd.

Daarnaast is naar aanleiding van een amendement de afwijkingsbevoegdheid, zoals in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen in artikel 9 lid 1, komen te vervallen. Hiermee is de afwijkingsmogelijkheid voor de maximumbouwhoogte geschrapt.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal acht woningen, gesitueerd langs de Dr. Willem Dreessingel.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Noortje Breij (T. 026-377 2481) van de Afdeling Ruimte.

Naar boven