Kennisgeving toepassen coördinatieregeling en terinzagelegging vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 en ontgrondingsvergunning (droge deel) ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Logo Schouwen-Duiveland

Coördinatiebesluit Brouwerseiland

De gemeenteraad heeft op 26 november 2015 ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Om dit project mogelijk te maken is inmiddels een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarnaast is een aantal andere besluiten nodig op grond van de Waterwet, Natuurbeschermingswet 1998, Ontgrondingenwet (droge en natte deel) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Deze besluiten worden in beginsel in één procedure, onder coördinatie van de gemeente Schouwen-Duiveland, voorbereid. Voor het ontwerpbestemmingplan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld om de gevolgen voor het milieu in beeld te brengen.

Vanwege de voortgang worden de volgende vergunningen ‘apart’ geclusterd binnen de coördinatieregeling en als eerste behandeld:

  • a.

    Besluit in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. Het besluit is op 6 december 2016 genomen door de staatssecretaris van Economische Zaken door Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland;

  • b.

    Besluit in het kader van de Ontgrondingenwet (droge deel). Het besluit is op 6 december 2016 genomen door Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland.

B esluit op de aanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 en de Ontgrondingswet (droge deel)  

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf maandag 2 januari tot en met maandag 13 februari 2017 de besluiten op de aanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet en de Ontgrondingswet (droge deel) ter inzage liggen. 

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de besluiten en de onderliggende stukken inzien in het gemeentehuis te Zierikzee.

U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl.

Hoe kunt u reageren?

Beroep

Van 2 januari 2017 tot en met 13 februari 2017 kan beroep worden ingesteld tegen deze besluiten. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbesluit kenbaar heeft gemaakt;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbesluit kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website, www.schouwen-duiveland.nl. Ook kunt u contact opnemen met Karin Nomden, via 0111-452 250.

Naar boven