Voorontwerpbestemmingsplan “Langs de Lijn”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Langs de Lijn” gereed is.

 

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gesitueerd bij het sportpark Markiezaten, aan de noordzijde van de wijk. Direct ten noorden van het plangebied is het Aventurijncollege, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, gevestigd. Aan de oostzijde, heeft de scoutingvereniging Menno van Coehoorn zijn basis. Het plangebied wordt globaal begrensd door De Verlenging in het westen, Buitenspel in het oosten, de locatie van het Aventurijncollege in het noorden en Langs de Lijn in het zuiden.

 

Doel

Op 23 april 2015 heeft de gemeenteraad de 'Notitie Woonwagenbeleid Bergen op Zoom' vastgesteld. In de Notitie zijn onder meer de mogelijkheden voor nieuwe locaties verkend. Na een zorgvuldig proces van weging is de locatie ‘Langs de Lijn’ gekozen als een nieuwe woonwagenlocatie binnen de gemeente Bergen op Zoom. Om tot invulling van deze locatie te kunnen overgaan, is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het onderhavige bestemmingsplan voorziet hierin. De uitgangspunten en criteria zoals opgenomen in de 'Notitie Woonwagenbeleid Bergen op Zoom' zijn daarbij leidend geweest.

 

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 29 december 2016 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0229-0104).

 

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel.nr. 0164-277555.

 

Bergen op Zoom, 28 december 2016

Naar boven