Gemeente Brummen - Beeldkaliteitsplan "Visiedocument, Verkaveling en Beeldkwaliteit Brummen Elzenbos deelgebied III west"

Logo Brummen

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 12a Woningwet, bekend dat met ingang van donderdag 22 december 2016 gedurende zes weken het beeldkwaliteitsplan “Visiedocument, Verkaveling en Beeldkwaliteit Brummen Elzenbos deelgebied III west” ter inzage ligt.

 

Het beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de stedenbouwkundige en beeldkwaliteitsaspecten ten behoeve van de realisatie van het zorgcluster Philadelphia en tien vrijstaande woningen (Nieuwe Erven) binnen het westelijke gedeelte van deelgebied III van woningbouwlocatie Elzenbos, gelegen aan de noordzijde van de kern Brummen.

 

De gemeentelijke (welstands-) Nota Ruimtelijke Kwaliteit Brummen bevat geen welstandscriteria voor deze ontwikkelingslocatie die de bestaande ruimtelijke structuur en karakteristiek doorbreekt en waarvoor het ter plaatse geldende bestemmingsplan ook geen ruimte laat. Daarom is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan dient ter aanvulling van het gemeentelijke welstandsbeleid. De gemeenteraad dient deze aanvullende criteria overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet vast te stellen, zodat zij worden toegevoegd aan de (welstands-) Nota Ruimtelijke Kwaliteit Brummen en gaan dienen als toetsingskader voor de bebouwing in deelgebied III west van woningbouwlocatie Elzenbos.

 

Inzage

Het beeldkwaliteitsplan ligt vanaf donderdag 22 december 2016 t/m woensdag 1 februari 2017, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen). Het beeldkwaliteitsplan is digitaal beschikbaar op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Wonen en Leven/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure). Tegen het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep en/of bezwaar worden ingediend.

Naar boven