Publicatie

Logo Lelystad

VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN Lelystad – Luchthavencontouren

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de Gemeenteraad van Lelystad op 6 december 2016 het bestemmingsplan Lelystad – Luchthavencontouren met bijbehorende stukken (GML bestand NL.IMRO.0995.BP00060-VG01) hebben vastgesteld.

Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Op grond van artikel 8.70, tweede lid, in samenhang met artikel 8.47, tweede lid, en artikel 8.8 van de Wet luchtvaart dienen de gemeenten het luchthavengebied en de beperkingengebieden alsmede de beperkingen, die daarin gelden, binnen een jaar na inwerkingtreding van het luchthavenbesluit in hun bestemmingsplannen op te nemen. Dit Luchthavenbesluit geldt als ware het een aanwijzing van het Rijk. Dat wil zeggen dat de gemeente verplicht is haar bestemmingsplan(nen) in overeenstemming met het Luchthavenbesluit te brengen. De contouren zoals opgenomen in het Luchthavenbesluit hebben reeds vanaf 1 april 2015 rechtstreekse werking.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Lelystad - Luchthavencontouren, met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 22 december 2016 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadhuis van de gemeente Lelystad. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geen beroep

Hoewel luchthavenbesluiten regels bevatten die het karakter hebben van algemeen verbindende voorschriften en regels die dit karakter niet hebben, is gekozen om geen versnipperd stelsel van rechtsbescherming — door de bestuursrechter en de burgerlijke rechter — te creëren. Hiermee wordt een met voldoende waarborgen omklede rechtsgang geboden.

Uit artikel 8.10 van de Wet luchtvaart volgt dat ook tegen een bestemmingsplan —

voor zover dat ziet op de ruimtelijke doorwerking van een luchthavenbesluit —

geen bestuursrechtelijk beroep kan worden ingesteld.

Lelystad, 21 december 2016

Naar boven