Besluit tot toepassing coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro) uitbreiding pluimveestallen Ulkeweg 16 Slootdorp

Logo Hollands Kroon

Besluit: 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 december 2016 besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de uitbreiding van het gemengd agrarisch bedrijf aan de Ulkeweg 16 in Slootdorp met twee pluimveestallen.

 

Grondslag: De Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

De coördinatieregeling wordt van toepassing verklaard op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan, Mer, vergunningen (waaronder omgevingsvergunning), toestemmingen en andere besluiten die nodig zijn voor de realisering van genoemde uitbreiding.

 

Toelichting: Op de voorbereiding van alle in de coördinatietoepassing betrokken besluiten is dan, met enige aanpassingen, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht). Dit vereenvoudigt en verduidelijkt het procedureverloop aanzienlijk. Tegen deze besluiten kan alleen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het beroep tegen de verschillende besluiten wordt gezamenlijk in één procedure behandeld en leidt tot één uitspraak.

Ter inzage: Het collegebesluit ligt met ingang van 22 december 2016 gedurende 6 weken ter inzage. Dit besluit is tevens als bijlage bij deze publicatie gevoegd.

 

Bezwaar/beroep: Tegen dit collegebesluit kan geen bezwaar en beroep worden ingesteld.

 

Naar boven