Ontwerpbestemmingsplan ‘Kloostercomplex Dongen, fase 1’

Logo Dongen

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kloostercomplex Dongen, fase 1' (NL.IMRO.0766.PB2016000040-OW01) met ingang van 23 december 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het planologisch mogelijk maken van 40 zorg-wonen appartementen in de directe nabijheid van het moederhuis van de congregatie Zusters Franciscanessen.

Geen vaststelling exploitatieplan 

De gemeenteraad is in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure overeenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage 

Het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 23 december 2016 t/m donderdag 2 februari 2017, zes weken ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijke plannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2016000040-OW01) en via www.dongen.nl/Plannen en projecten/Bestemmingsplannen/Kloostercomplex Dongen, fase 1.

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kunnen belanghebbenden bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen, bij voorkeur per e-mail. U kunt gebruik maken van het adres info@dongen.nl, ter attentie van de gemeenteraad onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kloostercomplex Dongen, fase 1'.

Bent u niet in de gelegenheid om uw zienswijze per e-mail naar voren te brengen, dan kunt u uw schriftelijke zienswijze sturen naar de gemeenteraad van Dongen, Postbus 10153, 5100 GE Dongen.

U kunt uw zienswijze ook mondeling kenbaar maken na afspraak met de heer L. Langenberg of de heer B.W. Lambooij van het team Beleid, telefoonnummer 0162-383330, e-mail leon.langenberg@dongen.nl respectievelijk bernard.lambooij@dongen.nl

Vervolgprocedure 

De eventuele zienswijzen worden door de gemeenteraad betrokken bij de beslissing over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie 

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer L. Langenberg of de heer B.W. Lambooij van het team Beleid, telefoonnummer 0162-383330, e-mail leon.langenberg@dongen.nl respectievelijk bernard.lambooij@dongen.nl

Dongen, 22 december 2016

Burgemeester en wethouders van Dongen.

Naar boven