Bestemmingsplan en besluiten ‘Gebiedsontwikkeling Havikerwaard-Zuid’

Logo Rheden

Het project

De gebiedsontwikkeling Havikerwaard-Zuid bestaat uit, realisatie van een nevengeul en natuur- en landschapsontwikkeling door middel van zandwinning en herinrichting door toepassen van overtollige grondstromen. De gebiedsontwikkeling Havikerwaard-Zuid is een onderdeel van de Gebiedsvisie Havikerpoort.

De doeleinden zijn verruiming van de bergingscapaciteit en het stroomprofiel in het winterbed, natuur- en landschapsontwikkeling, realiseren van recreatieve fiets- en wandelroutes, duurzaam gebruik van grondstoffen en fondsvorming voor de langjarige instandhouding van Landgoed Middachten.

 

Vastgestelde besluiten

Ten behoeve van de realisatie van dit werk is een nieuw bestemmingsplan en een aantal

vergunningen nodig. De volgende besluiten en bijlagen liggen daarvoor vanaf 22 december 2016 gedurende 6 weken ter inzage:

 

  • 1.

    Bestemmingsplan Gebiedsontwikkeling Havikerwaard-Zuid (gemeente Rheden);

  • 2.

    Besluit op grond van de Ontgrondingenwet;

  • 3.

    Besluit op grond van de Waterwet;

  • 4.

    Besluit op grond van de Natuurbeschermingswet 1998;

  • 5.

    Besluit op grond van de Flora- en faunawet;

  • 6.

    Milieueffectrapportage en Aanvulling MER.

 

Voor dit project is een Milieueffectrapportage opgesteld. Het MER is getoetst door de Commissie m.e.r. in relatie tot de hierboven opgesomde besluiten onder 2 tot en met 5. Hiervoor is een gecombineerde plan-/project-m.e.r. procedure doorlopen. Op verzoek van initiatiefnemer coördineert de Provincie Gelderland de procedure op basis van de Ontgrondingenwet. Ook deze stukken liggen ter inzage.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Alle stukken kunnen op werkdagen en op de gebruikelijke openingstijden worden ingezien vanaf donderdag 22 december in het gemeentehuis Rheden, Servicebalie, Hoofdstraat 3, De Steeg.

De besluiten en de daaraan ten grondslag liggende aanvragen zijn in te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl>Havikerwaard-Zuid.

Het bestemmingsplan is ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLG33-VA01.

 

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u terecht bij K3Delta, Iwan Reerink (tel. 024 – 348 88 54 ). Voor vragen over de besluiten en/of de procedure kunt u terecht bij de provincie Gelderland, mevrouw A. Hager coördinator procedures Havikerwaard-Zuid.

 

BEROEP BESTEMMINGSPLAN

 

Met ingang van vrijdag 23 december 2016 tot en met donderdag 2 februari 2017 kan voor wat betreft het onderdeel bestemmingsplan/milieueffectrapportage beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende milieueffectrapportage naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

INWERKINGTREDING BESTEMMINGSPLAN

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende milieueffectrapportage treedt in werking op vrijdag 3 februari 2017, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

BEROEP OVERIGE BESLUITEN

 

Met betrekking tot de overige besluiten kunnen belanghebbenden van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 beroep instellen. Omdat de verschillende besluiten niet allemaal dezelfde beroepsgang kennen verwijzen wij voor verdere informatie naar de beroepsclausules onderaan de besluiten.

 

Zaaknummer 2012-001224

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven