Ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van een woning en vrijstaand bijgebouw aan de Tearnserdyk 22 te Goutum

Logo Leeuwarden

Van donderdag 21 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2016 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor de realisatie van een woning en vrijstaand bijgebouw aan de Tearnserdyk 22 te Goutum

met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

De aanvraag voorziet in de bouw van een vrijstaande woning bestaande uit één bouwlaag met kap en een vrijstaand bijgebouw. Op de gronden staan nog oude voormalige agrarische opstallen. Ten behoeve van de nieuwbouw zullen deze gebouwen worden gesloopt.

Dit verzoek is in strijd met het ter plekke geldende bestemmingsplan ‘De Zuidlanden, Plandeel oost’ aangezien op of in de ter plaatse aanwezige gronden geen gebouwen mogen worden gebouwd en het woongebruik niet past binnen de agrarische bestemming.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerp-omgevingsvergunning Tearnserdyk 22 Goutum

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30–17.00 uur).

Naar boven