Ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Geelkerkenkamp 18a-20’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Geelkerkenkamp 18a-20’ in Renkum met ingang van woensdag 21 december 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, dus tot en met 31 januari 2017. Het beeldkwaliteitsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbeeldkwaliteitplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor de specifieke locatie. In het ontwerpbeeldkwaliteitplan wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in het gebied wordt bereikt. Dit gebeurt door een visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing en door het stimuleren van een uitgesproken kwaliteit van de te bouwen woningen.

 

Het beeldkwaliteitplan voor het de locatie Geelkerkenkamp 18a-20 in Oosterbeek heeft betrekking op de percelen, kadastraal bekend als Oosterbeek, sectie D, nummer 8417 en 8738. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Geelkerkenkamp (en Bato’s wijk) in het noorden, de woningen met tuinen aan de Geelkerkenkamp 4 tot en met 18 in het oosten en in het zuiden en westen het agrarische perceel. Dit agrarische perceel wordt in het zuiden begrensd door de Benedendorpsweg en in het westen door de woningen met tuinen aan de Ploegseweg. Het project maakt na de sloop van bijna alle agrarische bedrijfsgebouwen en de twee agrarische bedrijfswoningen de bouw van drie grondgebonden woningen met tuinen mogelijk aan de Geelkerkenkamp 18a-20 in Oosterbeek.

Voor het plangebied is tevens een ontwerpbestemmingsplan, te weten: ‘Geelkerkenkamp 18a-20, 2017’, opgesteld. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

 

Tijdens de genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze vragen wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak te maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve beeldkwaliteitplan.

Naar boven