Besluit van de raad van bestuur van het Fonds Podiumkunsten tot wijziging van de Deelregeling internationaliseringssubsidies en de Deelregeling projectsubsidies

Het bestuur van het Fonds Podiumkunsten

Gelet op artikel 10 lid 4 van de Wet op het specifiek cultuurbeleid en artikel 2 van het Algemeen Reglement Fonds Podiumkunsten

Besluit:

ARTIKEL I

De Deelregeling internationaliseringssubsidies Fonds Podiumkunsten wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1.8., onder f, komt te luiden:

als de aanvrager reeds een meerjarige activiteitensubsidie van het Fonds Podiumkunsten ontvangt en de activiteiten waarvoor wordt aangevraagd geacht kunnen worden reeds in dat kader ondersteund te worden;

B

Aan artikel 3.4. wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Subsidie wordt niet verstrekt aan aanvragers die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen.

C

Aan artikel 4.4. wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Subsidie wordt niet verstrekt aan aanvragers die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen.

D

Aan artikel 5.4. wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Subsidie wordt niet verstrekt aan aanvragers die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen.

ARTIKEL II

De Deelregeling projectsubsidies Fonds Podiumkunsten wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1.2 komt te luiden:

Het bestuur kan subsidie verstrekken in de vorm van een productiesubsidie of een subsidie nieuwe maker voor activiteiten die bijdragen aan de kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten in Nederland en het opbouwen en bereiken van een publiek daarvoor.

B

Aan artikel 3.4. wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Subsidie wordt niet verstrekt aan aanvragers die reeds een instellingssubsidie ontvangen van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

C

Artikel 3.6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede en derde lid komen te vervallen.

2. Het vierde en vijfde lid worden vernummerd tot tweede en derde lid.

D

Paragraaf 4 komt te vervallen.

ARTIKEL III

Het Algemeen Reglement Fonds Podiumkunsten wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 11, derde lid, komt te luiden:

Inwerkingtreding van deze regeling brengt geen verandering aan in de rechten en verplichtingen die rusten op subsidieontvangers waaraan daarvoor subsidie is verstrekt.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2017.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Het bestuur van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, namens deze, H. Post directeur / bestuurder

Vastgesteld in de vergadering van de Raad van Bestuur d.d. 20 september 2016

TOELICHTING BIJ HET BESLUIT VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET FONDS PODIUMKUNSTEN TOT WIJZIGING VAN DE DEELREGELING INTERNATIONALISERINGSSUBSIDIES EN DE DEELREGELING PROJECTSUBSIDIES

Dit besluit wijzigt de Deelregeling internationaliseringssubsidies en de Deelregeling projectsubsidies van het Fonds Podiumkunsten. Instellingen die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen, worden uitgesloten van een aantal subsidies dat op basis van deze regelingen wordt verstrekt.

Artikel I

Instellingen die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen, kunnen vanaf het moment dat deze regeling in werking treedt de volgende subsidies niet meer verkrijgen: het subsidie buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland, het subsidie voor uitwisselingsprojecten en het subsidie reiskosten buitenlandse voorstellingen of concerten (via snelloket).

Artikel II

B.

Instellingen die reeds een instellingssubsidie van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen, kunnen vanaf het moment dat deze regeling in werking treedt geen subsidie nieuwe makers meer verkrijgen.

C. en D.

In 2014 zijn door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap extra middelen voor talentontwikkeling ter beschikking gesteld aan het Fonds Podiumkunsten. In dit kader heeft het Fonds Podiumkunsten tijdelijk het subsidie nieuwe makers uitgebreid. Deze uitbreiding was voorzien tot en met einde 2016. Middels deze regeling wordt de tijdelijke uitbreiding van het subsidie nieuwe makers ingetrokken. Dit betekent dat vanaf het moment dat deze regeling in werking treedt het subsidie doorstroom nieuwe maker (reprise grote zaal) niet meer kan worden aangevraagd. Ook kan er geen aanvullend subsidie nieuwe maker meer worden aangevraagd voor een productie in de grote zaal.

Naar boven