Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder herontwikkeling Plashoeve

Logo De Ronde Venen

Het bestemmingsplan Plashoeve is in voorbereiding. Het plan voorziet in een herontwikkeling van de locatie Plashoeve aan de Baambrugse Zuwe 167, 3645 AG Vinkeveen. Het gaat daarbij om de sloop van het hotel en de (boten)loods op het perceel en de vervanging hiervan door twee appartementencomplexen van drie bouwlagen.

 

Het plangebied ligt binnen de geluidszone van de Rijksweg A2 en de Baambrugse Zuwe. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai (48 dB) wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid op grond van artikel 83 voor de te realiseren woningen ontheffing te verlenen tot 63 dB vanwege de Baambrugse Zuwe en 53 dB vanwege de Rijksweg A2. Burgemeester en wethouders zijn voornemens ontheffing te verlenen tot 53 dB vanwege de Baambrugse Zuwe en de Rijksweg A2 voor de appartementen.

 

Ter inzage

De ontwerpbeschikking tot het verlenen van de hogere waarde en de bijbehorende stukken zijn van 23 december 2016 tot en met 2 februari 2017 in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 291616.

 

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met Friso Klaassen van de afdeling Ruimte. Hij is van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via T. 0297 29 18 60.

 

 

Naar boven