Ontwerpbestemmingsplan Hogeweg 239 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan ‘Hogeweg 239’ voor iedereen ter inzage ligt. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder, voor het vaststellen van hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

Inhoud van het bestemmingsplan

Voor het perceel Hogeweg 239 is een voorstel uitgewerkt om dit perceel te ontwikkelen tot een erf waar het wonen met het werken gecombineerd wordt. Dit perceel is circa 5500 m² groot, ligt aan de zuidkant van de Hogeweg en grenst aan Bloeidaal. Op dit moment staat er een vrijstaande woning met op het achtererf diverse opstallen. In het plan blijft deze woning staan en wordt het achtererf ingericht met maximaal vijf woonwerk-woningen, waarbij het gaat om kleinschalige, met de woonfunctie verenigbare bedrijven. Het perceel wordt rechtstreeks ontsloten vanaf de Hogeweg. Alle benodigde parkeerplaatsen worden op eigen terrein aangelegd.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Hogeweg 239 ligt met de daarbij behorende stukken van donderdag 22 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2017 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00124-0201) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

  • een brief per post verzenden naar: de gemeenteraad, t.a.v. mevrouw W.R.H. van Santen-Buma, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort

  • via het online formulier: zienswijze indienen (DigiD). Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen; inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier vindt u op de gemeentelijke website bij ‘bouwen en verbouwen’> ‘plannen in procedure’ > ‘ontwerpbestemmingsplannen’ > Hogeweg 239. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op dezelfde manier behandeld.

U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Dit kunt u per email kenbaar maken bij mevrouw W.R.H. van Santen-Buma via w.vansanten@amersfoort.nl. Zij neemt dan contact op voor het maken van een afspraak.

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Van donderdag 22 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2017 kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, t.a.v. mevrouw W.R.H. van Santen-Buma, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Maakt u liever mondeling een zienswijze kenbaar, laat u dit per email weten aan mevrouw W.R.H. van Santen-Buma via w.vansanten@amersfoort.nl. Zij neemt dan contact op voor het maken van een afspraak. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl.

Naar boven