Terinzagelegging bestemmingsplan en besluit hogere waarden “Hoekbree 2e en 3e fase, te Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 22 december 2016 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage liggen:

• Het bij raadsbesluit van 8 december 2016 vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoekbree 2e en 3e fase’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.03BP20161300C-C001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening);

• Het bij collegebesluit van 8 november 2016 vastgestelde besluit hogere waarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder, met bijbehorende stukken.

Aanleiding

De aanleiding van onderhavig bestemmingsplan betreft de wens voor woningbouw op vrij uit te geven kavels in de 2e fase, alsmede de realisering van patiowoningen en aaneengesloten woningen in de 3e fase en een extra ontsluiting van het plangebied.

Ligging

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat gelegen is aan de noordkant van Assen. De locatie is gelegen ten oosten van de weg Peelo en ten zuiden van het Noord-Willemskanaal. Het bevindt zich in de noordwestelijke hoek van de wijk Marsdijk. De locatie ligt meer specifiek ten zuiden van het woonzorgcomplex Messchenstaete , ten westen van de bestaande woningen langs de Langbree en ten oosten van de waterberging. Aan de zuidzijde wordt de locatie begrensd door het sportcomplex.

Geluid

Omdat de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van de wegvakken Peelo en Peelo Oost wordt overschreden en maatregelen ter verlaging van de geluidsbelasting niet mogelijk zijn, kan een woonbestemming mogelijk worden gemaakt door het vaststellen van hogere waarden wegverkeerslawaai.

Planologische regeling

Aangezien de beoogde ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan “Marsdijk” wordt middels onderhavig bestemmingsplan voorzien in juridisch planologische regeling voor de beoogde ontwikkeling.

Ter inzage

De bovengenoemde besluiten liggen met ingang van 22 december 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, Noordersingel 33 te Assen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 23 december gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592.

Naar boven