Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan

Logo Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 30 november 2016 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Ottenstraat 4, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE02ah000000BP2015-VG01.

Wij willen u er op attenderen dat er vanwege de verbouwing van het stadhuis mogelijk beperkte openingstijden gelden. Raadpleeg daarvoor de website van de gemeente Veghel, of –na 1 januari 2017- die van de gemeente Meierijstad.

Het bestemmingsplan biedt planologische mogelijkheden voor het verleggen de bestaande Rembrandtlaan, tussen Aa-brug en Maxwell Taylorburg over de Zuid-Willemsvaart, naar een meer zuidelijk gelegen tracé ter hoogte van de bestaande op- en afritten en de realisatie van maximaal 224 woningen binnen drie bouwvelden.

Onderdeel van het vastgesteld bestemmingsplan is een beeldkwaliteitplan, voor de invulling van de drie bouwvelden met woningen. Het beeldkwaliteitplan is vastgesteld als onderdeel van de Welstandnota.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Bijlagenboek; in het rapport ‘Studie Verkeers- en omgevingsonderzoek Rembrandtlaan Veghel, Op weg naar realisatie!’ opgesteld door Goudappel Coffeng d.d. 19 mei 2015, het verschil tussen de genoemde 1.800 vrachtbewegingen die betrekking hebben op de referentiesituatie en de 2.400 vrachtwagenbewegingen die betrekking hebben op variant 1, duidelijker verwoorden.

  • Toelichting; paragraaf 12.3 ‘Verkeersaantrekkende werking en – afwikkeling nieuwe bouwvelden’ van het ontwerpbestemmingsplan zodanig aanpassen dat de toegepaste omrekenfactor van werkdag (uitgangspunt voor verkeerskundige onderzoeken) naar weekdag (uitgangspunt voor milieuonderzoeken) duidelijker toegelicht wordt.

  • Toelichting; hoofdstuk 10 ‘Verantwoording functioneel programmatische ontwikkeling’ aanpassen aan de laatste actuele gegevens ten aanzien van de prognoses, de harde plancapaciteit en de zachte plancapaciteit.

  • Toelichting; paragraaf 12.3 ‘Verkeersaantrekkende werking en – afwikkeling nieuwe bouwvelden’, onderdeel erftoegangswegen, de wijze van interne ontsluiting van de bouwvelden en de wijze van ontsluiting van de bouwvelden aan de noordkant van de Rembrandtlaan op de bestaande noordelijke parallelwegen, die aansluiten op de Sluisstraat c.q. Verlengde Sluisstraat, aanpassen.

  • Bouwregels; in de dubbelstemming “Waterstaat – Waterkering (WS-WK)” zowel de kernzone als de beschermingszone van de Zuid Willemsvaart, volgens de actuele legger rijkswaterstaatwerken, opnemen.

  • Bouwregels; in de dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’ in artikel 13.2 van de regels, een verbod opnemen voor bouw- en aanlegwerkzaamheden. De afwijkingsmogelijkheid opgenomen in artikel 13.3 zal behouden worden.

  • Bouwregels; in artikel 13.3 lid b van de regels, de term “waterschapsbestuur” vervangen door “keringbeheerder”.

  • Bijlagenboek; in de waterparagraaf, opgesteld door AnteaGroup d.d. 31 mei 2016 en opgenomen in bijlage 6 van het bijlagenboek, opnemen dat er binnen het plangebied een waterkering aanwezig is.

  • Verbeelding; de functieaanduiding ‘Showroom (sb-st)’ te koppelen aan de kadastrale percelen D.4124, D.4125 en D.4126.

  • Bijlage bij de toelichting; in bijlage 1 in de Lijst van Bedrijfsactiviteiten van het ontwerpbestemmingsplan de omschrijving “Handel in auto’s en motorfietsen, reparatie- en servicebedrijven” volgens de lijst milieuzonering bedrijven in milieucategorie 2 (SBI-1993 501, 502, 504 en SBI-2008 451, 452, 454 opnemen.

  • Toelichting; in paragraaf 12.2. ‘Plan nieuwe verkeersstructuur’ een nadere omschrijving geven van de gewijzigde afwikkeling van verkeer op het terrein van het bestaande benzinestation aan De Leest.

  • Bouwregels; in artikel 5.2.3 sub a in de bestemming ‘Groen’ en artikel 6.2.3 sub a in de bestemming ‘Verkeer’ de maximaal toegestane hoogte van geluidswerende voorzieningen verlagen van 8 meter naar 3,5 meter.

  • Bijlagenboek; in bijlage 7 het conceptrapport vervangen door het definitieve rapport “Actualiserend Milieutechnisch verkennend bodemonderzoek, indicatief asfalt- en funderingsonderzoek Rembrandtlaan te Veghel” d.d. 31 juli 2015 en aanvullen met het rapport “Onderzoek naar de verwerkingsmogelijkheden van teerzand aan de Rembrandtlaan te Veghel” d.d. 14 oktober 2015.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met mevrouw M. van de Graaf van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 21 december 2016

Burgemeester en wethouders van Veghel

 

Naar boven