Verleende Omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad, reclame) voor het uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, het bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en het plaatsen van twee reclame-/verwijsborden, Cröddendijk 10, Lettele.

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 ter inzage ligt:

- de omgevingsvergunning voor het uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, het bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en het plaatsen van twee reclame-/verwijsborden op het perceel Cröddendijk 10, 7434 PN Lettele.

Inhoud

Bij de gemeente Deventer is het verzoek binnengekomen voor het uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en plaatsen van twee reclame-/verwijsborden op het perceel Cröddendijk 10 te Lettele. Dit verzoek is op enkele onderdelen in strijd met het geldende bestemmingsplan Buitengebied, 1e partiële herziening. Onder andere is sprake van het overschrijden van het maximum aantal gastenkamers, alsmede past de mestsilo, waar het zwembad in is gevestigd, niet binnen de bouwregels voor bijgebouwen. Ook het plaatsen van twee reclame-/verwijsborden is in strijd met de ter plaatse geldende bestemming.

Het verzoek om omgevingsvergunning is beoordeeld en de gemeente heeft besloten om medewerking te verlenen aan het gewenste plan. Vanwege de strijdigheden met het bestemmingsplan is het noodzakelijk om bij het verlenen van de omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan met toepassing van de zogenaamde 3e graads afwijking. De vergunning is inmiddels verleend.

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekszaken Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Het plangebied en de publicatietekst kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV032-VG01

De digitale bestanden zijn beschikbaar gesteld op:

• http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.OV032-/NL.IMRO.0150.OV032-VG01/

Reageren

De vastgestelde omgevingsgunning ligt van donderdag 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 ter inzage. U kunt tot en met vrijdag 2 februari 2017 reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

 

Omdat de het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft verleend kan iemand die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij:

 

• de Afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

 

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

 

• de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Naar boven