Scherpenzeel - (Hersteld) ontwerp-bestemmingsplan Oosteinde 3 woningen/ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Logo Scherpenzeel

Burgemeester van Scherpenzeel maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

Het ontwerp-bestemmingsplan Oosteinde 3 woningen

Wat beoogt dit plan

Het bestemmingsplan Oosteinde 3 woningen maakt de bouw van 3 woningen op de locatie naast Oosteinde 38 mogelijk.

 

U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van 21 december 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen, Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het plan is ook digitaal te raadplegen via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2016Oosteinde3wo-ow01.

 

Hoe kunt u reageren

U kunt schriftelijk of mondeling uw mening kenbaar maken gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 31 januari 2017). Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer (033) 277 23 24.

  

Het ontwerp-besluit hogere grenswaarden

 

Het ontwerp-bestemmingsplan Oosteinde 3 woningen voorziet in de bouw van 3 woningen.

 

In het kader van de Wet Geluidhinder is ten behoeve van deze ontwikkeling akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat op een klein deel van het meest westelijk gelegen bouwvlak de voorkeursgrenswaarde van 48dB wordt overschreden. De gevelbelasting bedraagt maximaal 56dB vanwege de Hopeseweg. Er kunnen geen doelmatige maatregelen getroffen worden waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van een hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk.

 

Burgemeester is daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor genoemd perceel een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

U kunt de stukken inzien

Het ontwerp-besluit ligt met ingang van 21 december 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen, Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het ontwerp-besluit is ook digitaal in te zien op www.scherpenzeel.nl. 

 

Hoe kunt u reageren

U kunt schriftelijk of mondeling uw mening kenbaar maken gedurende de termijn dat het het ontwerp-besluit hogere grenswaarden ter inzage ligt (dus tot en met 31 januari 2017). Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan college van burgemeester en wethouders van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Naar boven