Wijzigen éénrichtingsverkeer aan Oranjeplein Vroomshoop (tussen gezondheidscentrum en het Flierborgh)

Logo Twenterand

 

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand maken bekend over te gaan tot het omdraaien van het éénrichtingsverkeer op genoemd weggedeelte

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Bij de inrichting van het gebied rondom het Punt, het gezondheidscentrum en gebouw de Flierborgh zijn alle partijen geïnformeerd en uitgenodigd om hun inbreng te kunnen leveren. Uiteindelijk zijn alle wensen vertaald naar een tekening die, wat alle belanghebbenden betreft, akkoord was. Daarnaast is het ontwerp voor het gebied besproken in de vergaderingen van de adviesgroep verkeer. In deze adviesgroep hebben vertegenwoordigers van politie, Veilig verkeer Nederland en gemeente zitting. Ook daar was overeenstemming over het ontwerp. Na het opdoen van praktijkervaring blijken zich nu toch problemen voor te doen met betrekking tot het ingestelde éénrichtingsverkeer tussen de Flierborgh en het gezondheidscentrum. Op initiatief van vertegenwoordigers van de Flierborgh kwam het verzoek om het ingestelde éénrichtingsverkeer om te draaien. De gemeente heeft eerst alternatieven uitgewerkt en besproken maar geen van allen bleken haalbaar. Nu zijn ook alle andere partijen van mening dat het beter is het éénrichtingsverkeer om te draaien.

Beoordeling

In eerste instantie liep de rijrichting (zoals met alle partijen afgesproken) van noord naar zuid. Na het opdoen van praktijkervaring blijkt het nu toch wenselijk de rijrichting juist om te draaien. Vertegenwoordigers van gebouw het Flierborgh hebben in deze discussie het initiatief genomen. Het halen en brengen van de bewoners met een busje zou beter in tegengestelde rijrichting kunnen gebeuren. Dit omdat men dan aan de juiste zijde van het busje, ten opzichte van het gebouw, kan in- en uitstappen. (Men rijdt nu al bewust met busjes tegen de rijrichting in). Dit geldt ook wanneer men een beroep moet doen op een (spoedrit van een) ambulance. Men hoeft dan niet de straat over te steken. De gemeente heeft gezocht naar alternatieven en die ook besproken met de betrokkenen. Het aanbod van de gemeente om een aparte parkeerplaats voor het busje aan te leggen stuitte op problemen vanwege de  afstand tot de hoofdingang en het hoogteverschil ter plekke. Het halen en brengen van mensen vanaf de ‘achterkant’ van het gebouw bleek ook niet haalbaar omdat ook daar de afstand ten opzichte van de ingang te groot is. De politie heeft kenbaar gemaakt dat men het éénrichtingsverkeer liever wil omdraaien omdat men dan beter en sneller kan uitrukken in geval van een spoedmelding. De gebruikers van het gezondheidscentrum, op wie dit van invloed kan zijn, zijn gehoord. Ook daar blijkt men voorstander te zijn van het omdraaien van  het éénrichtingsverkeer. Dit onderwerp is vervolgens opnieuw aan de orde geweest in de vergadering van de adviesgroep verkeer. Er zijn geen bezwaren om het huidige éénrichtingsverkeer om te draaien.

 

BESLUIT

Wij hebben besloten om:

1. Door plaatsing van de borden RVV C2 en RVV C3 éénrichtingsverkeer van zuid naar noord in te stellen voor het wegvak gelegen tussen het gezondheidscentrum en gebouw de Flierborgh.  

2. Een onderbord ‘uitgezonderd fietsers’ te plaatsen zodat het éénrichtingsverkeer niet voor die categorie weggebruikers geldt.

3.  Het besluit algemeen bekend te maken en te wijzen op de rechtsbeschermingsmogelijkheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

 

BEZWAAR

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

Naar boven