Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg Sittard

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 december 2016 het bestemmingsplan ‘Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg.’ (NL.IMRO.1883.Topwieleromgeving-VA01) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het deel van het bedrijventerrein Bergerweg-Zuid dat gelegen is parallel aan de spoorlijn Sittard-Maastricht tussen het waterbassin, de Lissabonlaan, spoorlijn en Parijsboulevard.

De gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg zijn gezamenlijk voornemens om bij de Sportzone Limburg in Sittard de grootste veilige wieleromgeving in Nederland te realiseren. Binnen een dergelijk afgesloten parcours, kan ongestoord en veilig getraind worden. De veilige wieleromgeving bij de Sportzone Limburg in Sittard zal een thuisbasis vormen voor wielerverenigingen en zal tevens geschikt zijn voor wielerwedstrijden en wielerevenementen. Ook kan de veilige wieleromgeving voor andere sportwedstrijden of sportevenementen worden gebruikt. Het voorliggende bestemmingsplan heeft tot doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch-juridisch regime, waarbinnen enerzijds de mogelijkheden ten aanzien van bedrijfsactiviteiten ongewijzigd in stand blijven en anderzijds de realisatie van een veilige wieleromgeving mogelijk wordt gemaakt. Het bestemmingsplan maakt tevens de realisatie van een windtunnel en een BMX-hal mogelijk.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op maatregelen voor de veiligheid van de gebruikers van de veilige wieleromgeving in verband met het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor.

U kunt het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien vanaf woensdag 21 december 2016 gedurende zes weken (dus tot en met 3 februari 2017) bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.Topwieleromgeving-VA01.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven