Ontwerp omgevingsvergunning verleggen transportleidingen (aardgas) i.v.m. realisering Rijnlandroute

Logo Leiden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten Leiden, Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude maken bekend dat met ingang van vrijdag 16 december 2016 de volgende ontwerp omgevingsvergunningen ter inzage liggen:

- het verleggen van twee hoofdtransportleidingen in verband met de realisering van de Rijnlandroute

- het verleggen van twee regionale transportleidingen in verband met de realisering van de Rijnlandroute

 

Toelichting

Het betreft gasleidingen die in beheer zijn van de Gasunie. Deze partij heeft de omgevingsvergunningen aangevraagd. De locaties waar de verleggingen plaatsvinden worden door de Gasunie knooppunten genoemd. Er zijn drie knooppunten te onderscheiden waarin zowel leidingen van het hoofdtransportnet (HTL) als leidingen van het regionale transportnet (RTL) worden verlegd. De knooppunten liggen bij de A4 ter hoogte van Leidschendam-Voorburg, ten noorden van de A4 bij Leiden en in de meest westelijke punt van de gemeente tussen Westeindseweg en A4 in Zoeterwoude.

 

Bevoegd gezag

De Gasunie moet in drie gemeenten werkzaamheden uitvoeren, maar het grootste deel van de werkzaamheden vindt plaats binnen de gemeentegrens van Leiden. Op grond van artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht beslissen burgemeester en wethouders van de gemeente waar het betrokken project in hoofdzaak zal worden of wordt uitgevoerd op de aanvraag voor een omgevingsvergunning, behoudens enkele in de wet genoemde uitzondering. Die uitzonderingen zijn in dit geval niet van toepassing. Dit betekent dat de gemeente Leiden bevoegd gezag is voor de gehele aanvraag. De colleges van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude zijn hiervan op de hoogte en geven formeel advies aan de gemeente Leiden in de procedure voor dit plan. Omdat de gemeente Leiden het bevoegd gezag is zal alleen aan de raad van Leiden een verklaring van geen bedenkingen gevraagd worden voor het totale plan.

 

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 16 december 2016 tot en met donderdag 26 januari 2017 ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast zijn de stukken als PDF te raadplegen op www.leiden.nl/uitgebreidewaboprocedures.

 

Locaties

De papieren stukken worden gedurende de inzagetermijn ter inzage gelegd op de volgende locaties:

- Gemeente Leiden: stadhuis, Stadhuisplein 1 (open maandag t/m vrijdag 8.30 -17.00, donderdagavond 17.00 – 20.00 en zaterdagochtend 9.00 – 13.00) Stadsbouwhuis, Langegracht 72 (open maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.00)

- Gemeente Leidschendam-Voorburg: Servicecentrum, Koningin Wilhelminalaan 2 (open maandag t/m woensdag 8:30 – 17:00, donderdag 8:30 – 20:00 en vrijdag 8:30 – 16:00)

- Gemeente Zoeterwoude: Gemeentehuis Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27 op afspraak via: www.zoeterwoude.nl en dan onder het kopje 'Belangrijke pagina's' en 'Afspraak maken'.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen indienen bij het college van B&W van de gemeente Leiden (ter attentie van het Cluster Stedelijke Ontwikkeling, Team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, o.v.v. ‘zienswijze omgevingsvergunning verlegging transportleidingen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het Team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 071.

NB: omdat de gemeente Leiden deze aanvraag coördineert moet u ook vanuit Leidschendam-Voorburg of Zoeterwoude uw zienswijze richten aan het college van B&W van de gemeente Leiden. De gemeente Leiden zorgt er voor dat de zienswijze ook aan de colleges van B&W van Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude wordt aangeboden.

 

Meer informatie

Nadere informatie over deze ontwerp omgevingsvergunningen kunt u inwinnen bij:

- Gemeente Leiden: Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071.

- Gemeente Leidschendam-Voorburg: Klant Contact Centrum, bij de heer R. Frijlink bereikbaar via telefoonnummer 14 070.

- Gemeente Zoeterwoude: Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling bij de heren Boerhout of Ceelen via telefoonnummer 071-5806300

Naar boven