Omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van twee appartementengebouwen op Zijlsingel 36 verleend

Logo Leiden

Op 6 september 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van twee appartementengebouwen op het terrein van een voormalige garage (Zijlsingel 36), NL.IMRO.0546.OV00090-0301, te verlenen, onder voorbehoud van het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 1 december 2016 de verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

Toelichting

De omgevingsvergunning betreft het nieuw bouwen van twee appartementengebouwen met in totaal 46 woningen, het bouwen van aparte bergruimte ten behoeve van de woningen en het realiseren van gemeenschappelijke buitenruimte en parkeergelegenheid.

Een van de gebouwen wordt langs de Zijlsingel gesitueerd en krijgt een goothoogte van 8,8 meter en een bouwhoogte van 12,7 meter. Het andere gebouw komt op een binnenterrein te staan en krijgt een bouwhoogte van 9,32 meter (plat dak).

 

Gevolgde procedure

Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft van vrijdag 24 juni 2016 tot en met donderdag 4 augustus 2016 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn vier zienswijzen ingediend. Een van de vier zienswijzen is een gezamenlijke zienswijze, ondertekend door 44 personen. Als gekeken wordt naar het aantal huishoudens dat de zienswijze heeft ondertekend, dan is het aantal ondertekenaars 35.

Deze zienswijzen hebben er niet toe geleid dat het college een ander standpunt inneemt ten aanzien van het verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Inzage

Het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen ligt vanaf vrijdag 16 december 2016 tot en met woensdag 26 januari 2016 ter inzage. De digitale versie van de omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/uitgebreidewaboprocedures. Het is ook mogelijk het besluit met bijbehorende stukken in te zien in het Stadhuis en in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72).

 

Beroep

Tijdens de beroepstermijn, die loopt vanaf zaterdag 17 december 2016 tot en met vrijdag 27 januari 2016, kan beroep worden ingesteld door de volgende personen:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten.

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de Rechtbank ’s Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den-Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72,

Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact.

Naar boven