Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rapenburg 48

Logo Leiden

Op 1 december 2016 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten het bestemmingsplan Rapenburg 48 (NL.IMRO.0546.BP00127-0301) gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de panden Rapenburg 48 en Pieterkerkhof 4a. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente de huidige functies van deze panden en de ongebruikte bouwmogelijkheden inperken.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen. Deze wijzigingen zijn vermeld in het vaststellingsbesluit.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Rapenburg 48 en de bijbehorende stukken kunt u vanaf vrijdag 16 december 2016 raadplegen via de officiële landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening (PDF-versie).

De papieren versie kunt u inzien in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact.

De technische bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op www.leiden.nl/ro.

 

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van zaterdag 17 december 2016 tot en met vrijdag 27 januari 2017. Gedurende deze beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

- belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

- belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Rapenburg 48 treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Een afspraak kunt u maken via tel. 14 071.

Naar boven