Gemeente Midden-Delfland – Openbare bekendmaking – M.E.R.-beoordeling Reconstructie N211

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van gemeente Midden-Delfland maken overeenkomstig artikel 7.19 eerste lid van de Wet Milieubeheer bekend dat voor de voorbereiding van de reconstructie van de N211 een m.e.r.-beoordeling (plus) is uitgevoerd.

Het bestemmingsplan “Partiële herziening Harnaschpolder N211” maakt de verbreding van de provinciale weg N211 juridisch-planologisch mogelijk voor het deel van het tracé dat ligt op het grondgebied van de gemeente Midden-Delfland. Door het toevoegen van een extra rijbaan en het vervangen van kruispunten met verkeerslichten door ongelijkvloerse kruisingen gaat de doorstroming soepeler en is de reistijd over de N211 korter.

In deze m.e.r.-beoordeling (plus) is voor alle relevante milieuthema’s onderzocht wat de effecten van de aanpassingen aan de N211 zijn voor het milieu en de omgeving. De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het Bestemmingsplan N211 kunnen worden uitgesloten en geen milieueffectrapportage opgesteld hoeft te worden.

In de m.e.r.-beoordeling zijn wel diverse maatregelen opgenomen die de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren. Deze maatregelen worden planologisch-juridisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan. Een deel van de maatregelen zijn als voorwaardelijke verplichting opgenomen in de regels van het bestemmingsplan.

Ter inzage ligging

De m.e.r.-beoordeling ligt als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening Harnaschpolder N211”, met ingang van vrijdag 16 december 2016 gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u ook inzien als PDF op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl > Actueel > stukken ter inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.bp16HP01-on01.

Naar boven