OntwerpbestemmingsplanVeenhoopsweg 34 te Smilde

Logo Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Veenhoopsweg 34 te Smilde” met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van donderdag 22 december gedurende zes weken ter inzage ligt. De aanleiding voor de wijziging van het bestemmingsplan betreft het verzoek voor uitbreiding van de bestaande Aldi gevestigd aan de Veenhoopsweg 34 te Smilde. Aldi is voornemens het bestaande pand te slopen, waarna een grotere supermarkt zal worden gerealiseerd. De uitbreiding is met name bedoeld voor een kwaliteitsverbetering van de winkel wat zich uit in een ruimere opzet van de winkel. Het laden en lossen blijft aan de noordoostkant gesitueerd. De bebouwing komt door de uitbreiding dichter bij de Veenhoopsweg te liggen. Daarnaast wordt rekening gehouden met een toekomstige extra uitbreiding in oostelijke richting (achterzijde gebouw). Doordat de nieuwbouw op het bestaande parkeerterrein wordt gerealiseerd dienen nieuwe parkeerplaatsen te worden aangelegd. Voorliggend bestemmingsplan maakt de beoogde uitbreiding van de supermarkt mogelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Bekendmakingen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Veenhoopsweg3436SM-ONT1.

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Uw schriftelijke reactie kunt u versturen aan de gemeenteraad, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer C. Abma van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, tel. (0593) 53 92 302, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven