Bekendmaking ontwerpbesluiten voor het project ‘Kadeverlaging Scherpekamp’

Logo Gelderland

Ontwerpbesluiten voor het project 'Kadeverlaging Scherpekamp' in de Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder in de gemeente Lingewaard, Gelderland

 

Achtergrond

Het programma Ruimte voor de Rivier, met alle daarin begrepen maatregelen, is noodzakelijk om de hoogwaterveiligheid van miljoenen inwoners van Nederland alsmede de bescherming van grote economische waarden op het wettelijk vereiste niveau te brengen.

 

Het project 'Kadeverlaging Scherpekamp' maakt deel uit van dit programma. Het omvat de aanpassing van het waterstaatswerk het Pannerdensch Kanaal door middel van verlaging van een deel van de kade Scherpekamp in de Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder bij de Huissensche Waarden. De kadeverlaging betreft een nadere uitwerking van de voormalige maatregel 'Uiterwaardvergraving Huissensche Waarden'.

 

Ter inzage ontwerpbesluit

De volgende ontwerpbesluiten ten behoeve van de realisatie van dit project liggen vanaf donderdag 22 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2017 ter inzage:

 

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning van gemeente Lingewaard;

Ontwerp-projectplan Waterwet, inclusief M.e.r.-beoordelingsbeslissing van Rijkswaterstaat Oost-Nederland;

Ontwerpbesluit Waterwetvergunning van Waterschap Rivierenland;

Ontwerpbesluit Natuurbeschermingswetvergunning van het Ministerie van Economische Zaken.

 

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten.

Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van project ‘Kadeverlaging Scherpekamp’ is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a, Wro. Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmaking van (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaats vindt.

 

Hoe komt u aan meer informatie?

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

 

Gemeentehuis Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 te Bemmel;

Provinciehuis Gelderland, Eusebiusplein 1A te Arnhem;

Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel;

Kantoor Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem;

 

De ontwerpbesluiten zijn ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl. Ga hiervoor naar de pagina ‘Scherpekamp’ klik op ‘Ontwerpbesluiten’ klik op ‘cluster 1 hoofdbesluiten’.

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht bij Rijkswaterstaat bij mevrouw M. Bouwman, Omgevingsmanager ‘Kadeverlaging Scherpekamp’, (T 088 - 797 3044).

Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland bij de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures ‘Kadeverlaging Scherpekamp’, (T 06 – 2247 3005).

 

I n loop avond

Op maandagavond 9 januari 2017 vindt er een Inloopavond plaats in de voormalige raadzaal van de gemeente Lingewaard , Langekerkstraat 17 te Huissen. U bent welkom tussen 18:00 uur en 20:00 uur. De medewerkers van Rijkswaterstaat en de provincie kunnen u dan te woord staan als u vragen heeft over het project, de procedure of de ontwerpbesluiten.

 

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

In de periode van donderdag 22 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2017 kunt u uw zienswijze indienen. Het kan op de volgende wijzen:

 

Per post r icht u uw zienswijze aan:

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

t.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat

Coördinator Procedures Kadeverlaging Scherpekamp

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

 

Vermeld u bij uw zienswijze het zaaknummer 2015-013922 en het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Per e-mail s tuurt u uw zienswijze naar :

post@gelderland.nl met in het onderwerp: ‘zienswijze Kadeverlaging Scherpekamp, zaaknummer 2015-013922’ en vermeld het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Mondeling: Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door een afspraak te maken met de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures Kadeverlaging Scherpekamp. De heer Kwakkernaat is bereikbaar via het telefoonnummer: 06 – 2247 3005.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezagsinstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

 

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven