Besluit van de Autoriteit Consument en Markt van 15 december 2016, ACM/DJZ/2016/203133, houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 2, tweede lid, en 5, tweede lid, van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt en artikel 7, derde en vierde lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt;

Gezien de goedkeuring van de Minister van Economische Zaken;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt gewijzigd als volgt:

1. De onderdelen m tot en met p worden geletterd tot n tot en met q.

2. Er wordt een nieuw onderdeel ingevoegd, luidende:

m. verordening 2015/2120:

Verordening (EU) nr. 2015/2120 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 tot vaststelling van maatregelen betreffende open-internettoegang en tot wijziging van Richtlijn 2002/22/EG inzake de universele dienst en gebruikersrechten met betrekking tot elektronische-communicatienetwerken en -diensten en Verordening (EU) nr. 531/2012 betreffende roaming op openbare mobielecommunicatienetwerken binnen de Unie (PbEU 2015, L 310);.

B

In artikel 3.4, eerste lid, wordt ‘de Warmtewet en de Wet implementatie derde pakket’ vervangen door: de Warmtewet, de Wet elektriciteit en drinkwater BES, de Wet implementatie derde pakket.

C

In artikel 3.5, eerste lid, wordt ‘verordening 1211/2009, de Wet luchtvaart’ vervangen door: verordening 1211/2009, verordening 2015/2120, de Wet luchtvaart.

D

Artikel 4.4, derde lid, wordt gewijzigd als volgt:

1. ‘ondersteunend medewerkers toezicht’ wordt vervangen door: medewerkers verwerken en behandelen;

2. ‘30 elfcijferige informatienummers’ wordt vervangen door: ‘30 informatienummers’.

E

Aan artikel 6.1 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De uit het eerste lid voor de directeuren en de Chief Economist voortvloeiende bevoegdheden voor het accorderen van buitenlandse dienstreizen gaan bij zijn afwezigheid over op een andere directeur of de Chief Economist.

F

Artikel 6.2 wordt gewijzigd als volgt:

1. Voor de tekst wordt een aanduiding ‘1.’ geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De uit het eerste lid voor de teammanagers voortvloeiende bevoegdheden voor het accorderen van buitenlandse dienstreizen gaan bij zijn afwezigheid over op een andere teammanager in dezelfde directie.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onderdelen A en C, werken terug tot en met 30 april 2016.

  • 3. Artikel I, onderdeel B, werkt terug tot en met 1 juli 2016.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 december 2016

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, overeenkomstig het door het bestuur op 15 december 2016 genomen besluit, C.A. Fonteijn bestuursvoorzitter

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtsreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Consument en Markt, Directie Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter.

TOELICHTING

Met ingang van 30 april 2016 is verordening 2015/2120 (de netneutraliteitsverordening) van toepassing. De verordening bevat een regeling van open internettoegang. De Autoriteit Consument en Markt is belast met de uitvoering, toezicht en de handhaving van deze verordening, voor zover dat voorzien is in de Telecommunicatiewet. Voor zover de taken zijn opgedragen aan de Autoriteit Consument en Markt zullen die gaan behoren tot het werkterrein van de directie Telecom, Vervoer en Post. Voorts is op 1 juli 2016 de Wet elektriciteit en drinkwater BES in werking getreden. Voor zover taken in deze wet zijn opgedragen aan de Autoriteit Consument en Markt zullen die gaan behoren tot het werkterrein van de directie Energie. Voorts is in artikel 4.4, derde lid, de functiebenaming gewijzigd van ondersteunend medewerkers toezicht die werkzaamheden verrichten met betrekking tot nummerbeschikkingen, alsmede is voorzien in mandatering van het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen die verband houden met de toekenning, reservering of intrekking van alle informatienummers (zowel achtcijferige alsmede elfcijferige informatienummers).Daarnaast wordt mandaat verleend aan directeuren om buitenlandse dienstreizen goed te keuren voor medewerkers van schaal 15 of hoger die niet onder hen ressorteren. Daarvan kan sprake zijn indien de directeur van de directie die het betreft afwezig is om goedkeuring te verlenen. Tot slot wordt geregeld dat teammanagers buitenlandse dienstreizen kunnen accorderen van medewerkers van schaal 14 of lager die niet onder hen ressorteren, maar wel werkzaam zijn in dezelfde directie, voor zover de desbetreffende teammanager afwezig is.

Den Haag, 15 december 2016

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, overeenkomstig het door het bestuur op 15 december 2016 genomen besluit, C.A. Fonteijn bestuursvoorzitter

Naar boven