Kennisgeving ontwerpwijzigingsplan “Bananenstraat”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 23 december 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag  2 februari 2017) het ontwerpwijzigingsplan (NL.IMRO.0599.WP6008Bananenstr-) met de bijbehorende stukken ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater (tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpwijzigingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannenen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het ontwerpwijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Katendrecht-Pols”. Met dit ontwerpwijzigingsplan wordt ter plaatse van de Bananenstraat/Brede Hilledijk de bestemming “Bedrijf-2” uit het bestemmingsplan “Katendrecht-Pols” gewijzigd naar de bestemming “Gemengd-1”. Als gevolg van deze wijziging is het mogelijk ter plaatse een woongebouw te realiseren bestaande uit twee torens van maximaal 63 meter en een tussengelegen gedeelte van maximaal 14 meter. Het woongebouw is bedoeld voor net afgestudeerden en hoger opgeleiden en zal bestaan uit circa 375 wooneenheden met in de plint gezamenlijke voorzieningen alsmede horeca en kleinschalige detailhandel.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden op het ontwerpwijzigingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door belanghebbenden mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw M. Hildenbrant via nummer 06-10040308 bellen.

 

Informatieavond

Op dinsdag 10 januari 2017 wordt er van 19.00 tot 20.30 uur een informatievond gehouden over het ontwerpwijzigingsplan. De informatieavond vindt plaats in Verhalenhuis Belvédere, Rechthuislaan 1 te Rotterdam-Katendrecht en kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpwijzigingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren alsmede een vertegenwoordiger van de ontwikkelaar van het plan aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage ligt.

 

 

Rotterdam, 21 december 2016

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven